ΗΠΑ: Σχεδίαζαν να σκοτώσουν την κυβερνήτη του Μίσιγκαν παριστάνοντας τους ντελιβαράδες

ΗΠΑ: Σχεδίαζαν να σκοτώσουν την κυβερνήτη του Μίσιγκαν παριστάνοντας τους ντελιβαράδες

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δίκη που διεξάγεται για την απόπειρα μελών της Πολιτοφυλακής να σκοτώσουν την κυβερνήτη του Μίσιγκαν – Σχεδίαζαν τη δολοφονία όλο το καλοκαίρι

michigan_whitmer
Συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία της Δημοκρατικής κυβερνήτη του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ είχαν σχεδιάσει ομάδα μελών της Πολιτοφυλακής, όπως αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια δίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο, ένας εξ αυτών θα παρίστανε τον υπάλληλο ντελίβερι πιτσαρίας, προκειμένου να την προσεγγίσει και να τη σκοτώσει.

Ο πράκτορας του FBI Ρίτσαρντ Τρασκ κατέθεσε στο δικαστήριο του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της ακρόασης για το εάν οι τρεις ύποπτοι θα αφεθούν ελεύθεροι. Στην κατάθεσή του περιέγραψε με λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο μέλη ομάδων πολιτοφυλακής πέρασαν τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδιάζοντας τη δολοφονία, αντιδρώντας για το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Ένας ύποπτος ομολόγησε ότι το σχέδιο προέβλεπε ότι κάποιος θα πάει στο σπίτι της και όταν θα απαντούσε θα την σκότωναν. Μάλιστα, σκέφτηκαν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο της πιτσαρίας, να πάρουν το πουκάμισό του, να χτυπήσουν το κουδούνι και να την πυροβολήσουν τρεις φορές.

Παράλληλα, συζήτησαν για την «απομάκρυνση» του κυβερνήτη της Βιρτζίνια. Σύμφωνα με τον Τρασκ, συζητούσαν για πιθανούς στόχους, ιδιαίτερα τους κυβερνήτες του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνια, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 408 τα νέα κρούσματα - 89 οι διασωληνωμένοι

Ελληνοτουρκικά: Τα μυστικά της πορείας του Oruc Reis

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης