Κορωνοϊός - Βρετανία: Δοκιμάζουν αντιφυματικό εμβόλιο σε υγειονομικούς

Κορωνοϊός - Βρετανία: Δοκιμάζουν αντιφυματικό εμβόλιο σε υγειονομικούς

Ερευνητές θα διαπιστώσουν αν το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19

emvolio
Το ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιφυματικό εμβόλιο BCG (Bacillus Calmette-Guerin) θα δοκιμασθεί σε εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του βρετανικού συστήματος υγείας για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του κατά της Covid-19, δήλωσαν ερευνητές που διευθύνουν το βρετανικό σκέλος μιας παγκόσμιας δοκιμής.

Το εμβόλιο Βάκιλλος Καλμέτ-Γκερέν (BCG), που χρησιμοποιείται για την προστασία από τη φυματίωση, προκαλεί εκτεταμένη εγγενή απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει φανεί πως προστατεύει εναντίον μόλυνσης ή σοβαρής νόσου από άλλα παθογόνα του αναπνευστικού.

«Το BCG έχει φανεί πως ενισχύει την ανοσία με γενικό τρόπο, κάτι που μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία από την Covid-19», δήλωσε ο καθηγητής Τζον Κάμπελ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Έξετερ.

«Επιδιώκουμε να διαπιστώσουμε αν το εμβόλιο BCG μπορεί αν βοηθήσει στην προστασία ανθρώπων που κινδυνεύουν από την Covid-19. Αν το κάνει, μπορούμε να σώσουμε ζωές κάνοντας ή συμπληρώνοντας αυτόν τον διαθέσιμο και μη δαπανηρό εμβολιασμό».

Η μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τμήμα μιας υφιστάμενης δοκιμής με επικεφαλής την Αυστραλία, η οποία άρχισε τον Απρίλιο και έχει επίσης σκέλη στην Ολλανδία, την Ισπανία και τη Βραζιλία. Το εμβόλιο BCG δοκιμάζεται επίσης ως προστασία κατά της Covid-19 στη Νότια Αφρική.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων για Δευτέρα και Τρίτη

Κοντονής στο ΘΕΜΑ 104,6: Αντί να με «πυροβολούν» για τον ποινικό κώδικα, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη

Αζερμπαϊτζάν: «Επτά νεκροί από βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία με την Αρμενία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης