Αποκάλυψη από υψηλόβαθμο Ρεπουμπλικανό: Από τον Αύγουστο αποφεύγω τον Λευκό Οίκο

Αποκάλυψη από υψηλόβαθμο Ρεπουμπλικανό: Από τον Αύγουστο αποφεύγω τον Λευκό Οίκο

Ο Μιτς Μακόνελ εστίασε στο θέμα της ελλιπούς προσοχής όσον αφορά στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό

whitehouse
Σε μια αποκάλυψη που δεν θα περίμενε εύκολα κάποιος προχώρησε ο ισχυρός επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική Γερουσία, Μιτς Μακόνελ. Αν και σύμμαχος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως απέφευγε τον Λευκό Οίκο από τις αρχές Αυγούστου, λόγω της ανεπαρκούς προσοχής που δινόταν εκεί μπροστά στον κορωνοϊό.

«Δεν έχω πάει στον Λευκό Οίκο από τις 6 Αυγούστου. Διότι είχα την αίσθηση ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονταν αυτό (την πανδημία) ήταν διαφορετικός από τον δικό μου και αυτού που εγώ είχα προτείνει να κάνουμε στη Γερουσία, δηλαδή να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης», είπε ο γερουσιαστής στο προπύργιό του, το Κεντάκι, σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 πριν από μία εβδομάδα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες προτού επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συμβούλων και ανθρώπων που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο, ιδίως κατά τη διάρκεια της τελετής για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μιας δικαστίνας στο Ανώτατο Δικαστήριο, προσβλήθηκε από τον ιό.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου βλέπει τον Αμερικανό πρόεδρο ως «κινητή βόμβα»

Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά τη νοσηλεία - αστραπή στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed» έχει σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στο προσωπικό του Λευκού Οίκου ξέροντας καλά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αψηφά τον κίνδυνο να μολύνει τους γύρω του.

Πετώντας επιδεικτικά τη μάσκα μόλις επέστρεψε στην προεδρική κατοικία, ο Τραμπ δήλωσε ότι νίκησε τον ιό, κάλεσε τους Αμερικανούς να μην φοβούνται την νόσο Covid- 19 με τον ίδιο να σηκώνει τα μανίκια για να παραστεί στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ που έχει έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο πολιτικός του αντίπαλος, Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, ξεκαθαρίζει ότι η δεύτερη προεδρική τηλεμαχία θα διεξαχθεί με την προϋπόθεση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναρρώσει πλήρως.

Ο Τραμπ, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω προχωρημένης ηλικίας και αρκετά παραπανίσιων κιλών, έκανε επίδειξη δύναμης από το νοσοκομείο στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους Αμερικανούς ότι είναι καλά στη υγεία του.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα, τα 219 στην Αττική - 91 διασωληνωμένοι

Κικίλιας: Η πρόταση για «μάσκα παντού» είναι πάνω στο τραπέζι

Κρήτη: Παρουσιάσθηκε στις Αρχές ο άνδρας που κακοποίησε το σκύλο - «Το έκανα για να ηρεμήσει» είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης