Σε ηλικία 97 ετών απεβίωσε επιζήσας του Ολοκαυτώματος και Αμερικανός διπλωμάτης

Σε ηλικία 97 ετών απεβίωσε επιζήσας του Ολοκαυτώματος και Αμερικανός διπλωμάτης

Η πλούσια πολιτική δράση του Ρίτσαρντ Σίφτερ που «έχασε» όλη του την οικογένεια από τα εγκλήματα των Ναζί - Διετέλεσε βοηθός υφυπουργού επί προεδρίας Ρίγκαν με τον οποίο απεικονίζεται στη φωτογραφία

rigan
Σε ηλικία 97 ετών πέθανε μια εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ και επιζήσας του Ολοκαυτώματος, ο Ρίτσαρντ Σίφτερ.

Γεννήθηκε στη Βιέννη από Πολωνούς γονείς και σε ηλικία 15 ετών έλαβε βίζα για τις ΗΠΑ. Όλη του η οικογένεια χάθηκε από τα εγκλήματα των Ναζί.

Η δράση του στην αμερικανική διπλωματία υπήρξε έντονη. Διετέλεσε Αμερικανός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και αναπληρωτής αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αργότερα ηγήθηκε του Αμερικανό-Εβραϊκού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και του Κέντρου Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Υπηρέτησε, επίσης, στους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Richie Boys, σε μονάδα νέων Εβραιο-Γερμανών προσφύγων που εκπαιδεύονταν για καταστάσεις ψυχολογικού πολέμου. 

Αποφοίτησε, στη συνέχεια, από τη νομική σχολή του πανεπιστημίου Yale, ενώ υπηρέτησε και ως βοηθός υφυπουργού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπό τους προέδρους Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

«Ο πρεσβευτής Σίφτερ ήταν ένας εμπνευσμένος ηγέτης, ικανός διπλωμάτης, ένθερμος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφασιστικός υπερασπιστής του Ισραήλ, ισχυρός υποστηρικτής των διατλαντικών σχέσεων και της θέσης της Αμερικής στον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εβραϊκής οργάνωσης B'nai B'rith, με την οποία αποχαιρετά τον σπουδαίο διπλωμάτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 399 τα νέα κρούσματα - 87 οι διασωληνωμένοι

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου

Μπάιντεν: Να πιέσει ο Τραμπ την Τουρκία ώστε να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης