Τουρκία: Ο Μακρόν υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία
Ο Μακρόν χαρακτήρισε το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση» - Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σημείωσε πως ο ισχυρισμός του Γάλλου προέδρου είναι μια «προκλητική και επικίνδυνη έκφραση» που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό
Η Τουρκίακαταδίκασε, σήμερα, την προσπάθεια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να απαλλάξει τη Γαλλία από τον «ισλαμικό αυτονομισμό», λέγοντας ότι οι δηλώσεις του «ενθαρρύνουν την Ισλαμοφοβία».
Δεκαοκτώ μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσει μια πρόκληση από τα δεξιά, ο Μακρόν χαρακτήρισε το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση».
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σημείωσε πως ο ισχυρισμός του Γάλλου προέδρου είναι μια «προκλητική και επικίνδυνη έκφραση» που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία.
Ο Καλίν αξιολόγησε τα λόγια του Μακρόν από το λογαριασμό του στο Twitter:
«Ο ισχυρισμός του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν περί «κρίσης στο Ισλάμ» είναι μια προκλητική και επικίνδυνη έκφραση που υποκινεί τον αντι-ισλαμισμό και την ισλαμοφοβία. Το να προσπαθεί η Γαλλία να κάνει αποδιοπομπαίοι τράγο το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους για τα δικά της λάθη και περιπέτειες είναι μια έκλειψη μυαλού».
Από την πλετρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του ΑΚΡΟμέρ Σέλικ πρόσθεσε ότι «η αναφορά περί δημιουργίας Γαλλικού Ισλάμ είναι μια δικτατορική προσέγγιση και άγνοια. Στο στόχαστρο του Μακρόν πρέπει να υπάρχει η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία που είναι σε έξαρση. Αντί αυτού το να στοχοποιεί το Ισλάμ είναι αντίθετο στις πιο θεμελιώδεις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες. Ο Μακρόν με την προσέγγιση του αυτή δεν παρέχει υποστήριξη στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά στα εγκλήματα μίσους».
Ο Τσελίκ επισήμανε πως η οπτική γωνιά του Γάλλου Προέδρου Μακρόν μπορεί να διασφαλίσει μόνο ιδεολογικό εξοπλισμό στις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ΝΤΑΕΣ και πρόσθεσε:
«Η οπτική γωνιά του Μακρόν που αντικατοπτρίζει μια νοοτροπία διάκρισης, δείχνει πως δεν μπορεί να παράγει λύση στα προβλήματα της Γαλλίας. Ο Μακρόν τάσσετε στο ίδιο επίπεδο με τους ακροδεξιούς που επιτίθενται στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις του με τον Μακρόν, του εξήγησε πολλές φορές την διαστρέβλωση νοοτροπίας και τα εννοιολογικά λάθη που κάνει σχετικά με το Ισλάμ. Ενώ ο Μακρόν συνέχισε να παράγει εργαλεία στους εχθρούς του Ισλάμ με έναν ιδεολογικό φανατισμό».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας