Kορωνοϊός - ΠΟΥ: Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους μπορεί να έχει μολυνθεί

Kορωνοϊός - ΠΟΥ: Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους μπορεί να έχει μολυνθεί

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προειδοποιεί ότι ο κόσμος βαίνει προς μια «δύσκολη περίοδο»

corona98
Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, αφήνοντας τη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ευάλωτη στην COVID-19, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής ειδικός του ΠΟΥ για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, είπε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού ότι εντείνονται οι εξάρσεις σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ασίας και ότι οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων βρίσκονται σε άνοδο σε τμήματα της Ευρώπης και της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

«Σύμφωνα με τις σημερινές καλύτερες εκτιμήσεις μας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως έχει μολυνθεί από αυτό τον ιό. Διαφέρει ανάλογα τη χώρα, διαφέρει από αστική σε αγροτική περιοχή, διαφέρει ανάλογα τις ομάδες. Αλλά αυτό που πράγματι σημαίνει είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου παραμένει σε κίνδυνο», δήλωσε ο Ράιαν. «Οδηγούμαστε προς μια δύσκολη περίοδο. Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται».

Ο ΠΟΥ έχει καταρτίσει έναν κατάλογο ειδικών που θα λάβουν μέρος στη διεθνή αποστολή στην Κίνα προκειμένου να ερευνήσουν την προέλευση του κορωνοϊού και τον έχει υποβάλει προς εξέταση στις κινεζικές αρχές, δήλωσε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Πανδημία -Βραζιλία: 365 θάνατοι και 8.456 κρούσματα σε 24 ώρες

Τουλάχιστον οκτώ μετανάστες πνίγηκαν και 12 αγνοούνται όταν διακινητές τους πέταξαν στη θάλασσα στα ανοικτά του Τζιμπουτί

Πανδημία-Ιρλανδία: Γενικό «lockdown» προτείνει η επιτροπή δημόσιας υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης