Κοινή δήλωση Τραμπ, Πούτιν, Μακρόν για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σταματήστε άμεσα τις συγκρούσεις

Κοινή δήλωση Τραμπ, Πούτιν, Μακρόν για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σταματήστε άμεσα τις συγκρούσεις

Με κοινή δήλωση τους οι τρεις ηγέτες καταδικάζουν την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - «Τζιχαντιστές από τη Συρία μεταφέρονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» αποκάλυψε ο Μακρόν

macron-putin-trump
Κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ και ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, εξέδωσαν οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Οι τρεις χώρες, οι οποίες συμπροεδρεύουν στην λεγόμενη «ομάδα Μινσκ», καλούν τους ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη και χωρίς προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση:

«Εμείς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, που εκπροσωπούμε τις συμπροεδρεύουσες χώρες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών

Ζητούμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των εν λόγω στρατιωτικών δυνάμεων.

Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη και χωρίς προϋποθέσεις, υπό την αιγίδα των χωρών της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ».

Τζιχαντιστές από τη Συρία μεταφέρονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στην αποκάλυψη ότι η Γαλλία διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για τζιχαντιστές από τη Συρία, οι οποίοι μέσω Τουρκίας, μεταφέρονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προέβη ο πρόεδρος της Γαλλίας. Προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρόεδρος Μακρόν, δήλωσε ότι μαχητές από τη Συρία μέσω της πόλης Γκαζιαντέπ (βρίσκεται στην Τουρκία), μεταβαίνουν στο θέατρο των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιον, είναι «ένα πολύ σοβαρό γεγονός, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα».

Ρωσία: Εξαιρετικά επικίνδυνη η ανάπτυξη μαχητών από Συρία και Λιβύη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη μαχητών από την Συρία και την Λιβύη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνιστά μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη (του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας) επισήμαναν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στην περιοχή (του Ναγκόρνο Καραμπάχ) η αποστολή εκεί μαχητών από τη Συρία και την Λιβύη»,
δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Καραμπάχ», ενώ «τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Bαριά καμπάνα για e-shop - Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα!

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας να συνεργαστεί ή να υποστεί τις συνέπειες της στάσης της

Σοκ με τα γηροκομεία: Το 7ο που «χτυπά» ο κορωνοϊός - 40 τα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης