Βρετανία: Η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέα μέτρα στη βορειοανατολική Αγγλία

Βρετανία: Η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέα μέτρα στη βορειοανατολική Αγγλία

Το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία εντοπίστηκαν πάνω από 4.000 κρούσματα και 13 θάνατοι – Θα απαγορεύονται οι επαφές μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικά νοικοκυριά

mat_hankock_1
Νέους περιορισμούς θα επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση στη βορειοανατολική Αγγλία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι στη βορειοανατολική Αγγλία, θα απαγορεύονται οι επαφές μεταξύ προσώπων που ανήκουν σε διαφορετικά νοικοκυριά.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο. «Ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός από αυτές τις μολύνσεις λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους, εκτός του σπιτιού. Και έτσι, κατόπιν αιτήματος των τοπικών συμβουλίων, με τα οποία συνεργάζομαι στενά, θα εισάγουμε περιορισμούς» στις συναντήσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, είπε, εξηγώντας ότι το μέτρο θα ισχύσει σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί πριν από ένα 15μερο.

Σήμερα, οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν 4.044 νέα κρούσματα της Covid-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 439.013. Άλλοι 13 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 42.001.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 269 τα νέα κρούσματα - 4 θάνατοι - 73 διασωληνωμένοι

Στα σκαριά deal δισεκατομμυρίων: Η Caesars συζητά την εξαγορά της William Hill

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ελπίδες στη «μάχη» κατά της Covid-19 δίνει ρινικό σπρέι για τη γρίπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης