Κορωνοϊός - Βρετανία: Μπορεί και να μην φύγουν από τις πόλεις των πανεπιστημίων οι φοιτητές για τα Χριστούγεννα
Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων σε πανεπιστήμια της Γλασκώβης και του Λίβερπουλ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μετακινηθούν οι φοιτητές από τις πόλεις των πανεπιστημίων τους στη διάρκεια των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να προστατευθεί η εκπαιδευτική κοινότητα, άφησε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.
Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC κι όταν ρωτήθηκε «αν θα ζητηθεί από τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία, να παραμείνουν στις περιοχές που βρίσκονται τα πανεπιστήμιά τους», ο Χάνκοκ απάντησε πως «με την κατάσταση που βιώνουμε, έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα και μια από τις βασικές μας προκλήσεις, είναι να διασφαλίσουμε πως οι πολίτες θα είναι όσο περισσότερο ασφαλείς γίνεται».
Για να προσθέσει, πάντως, πως «δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Δεν θέλω να σας αφήσω με την προσδοκία, ωστόσο πρέπει να εργαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα αυτήν τη στιγμή».
Η τοποθέτηση αυτή του Βρετανούυπουργού Υγείας προέκυψε έπειτα από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που προκύπτουν σε πανεπιστήμια της χώρας, με φοιτητές να έχουν τεθεί σε καραντίνα στις πανεπιστημιακές τους εστίες, σε Γλασκώβη, Νταντί και Λίβερπουλ. Μάλιστα, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης εντοπίστηκαν 120 θετικά κρούσματα μεταξύ φοιτητών και 600 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν λάβει «σαφές αίτημα να μην στείλουν τους μαθητές στο σπίτι τους σε περίπτωση εμφάνισης εστίας κορωνοϊού, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα».
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».