ΗΠΑ: Δυο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ (βίντεο)

ΗΠΑ: Δυο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ (βίντεο)

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης - Τραμπ: Προσεύχομαι για τους δύο αστυνομικούς

louisville_police
Δυο αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς στο Μπρουκ και στο Μπρόντγουεϊ, στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι των ΗΠΑ, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών για την ανακοίνωση της Μπριόνα Τέιλορ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας ο ένας από τους τραυματίες υποβάλλεται σε εγχείριση και ο δεύτερος είναι σε σταθερή κατάσταση.

Την Τετάρτη, οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λούισβιλ του Κεντάκι, αφού ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία της 26χρονης Αφροαμερικανής, δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για τον θάνατό της.

«Η ομάδα SWAT του FBI Λούισβιλ ανταποκρίθηκε σε πυροβολισμό ενός αξιωματικού και θα συνεχίσει να βοηθά στην έρευνα, ανέφερε η δήλωση.


Στα βίντεο που ανέβασαν χρήστες του Twitter ακούγονται αρκετοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία του Λούισβιλ επιβεβαίωσε πως δυο άνδρες της έχουν πυροβοληθεί και έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.

Κλείσιμο

Στο Λούισβιλ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για τις επόμενες 72 ώρες.

«Προσεύχομαι για τους δύο αστυνομικούς. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ



Χθες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού που ενεπλάκη στον θάνατο της γυναίκας, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο στο Λούιβιλ, στο Κεντάκι. Ο Μπρετ Χάνκισον κατηγορείται για απρόκλητη έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ενός άλλου ανθρώπου, μια κατηγορία κατώτερη εκείνης της ανθρωποκτονίας. Απολύθηκε από την αστυνομία τον Ιούνιο.

Η νεαρή νοσηλεύτρια σκοτώθηκε τη νύχτα της 13ης Μαρτίου, μέσα στο σπίτι της, όταν οι τρεις αστυνομικοί εμφανίστηκαν με ένα ένταλμα σύλληψης που τους επέτρεπε να κάνουν έφοδο στην κατοικία ενός υπόπτου χωρίς να προειδοποιήσουν.

Μόλις έφθασαν, ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας άνοιξε πυρ με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν και η Μπρένα Τέιλορ δέχθηκε πολλές σφαίρες. Ο σύντροφός της εξήγησε ότι οι αστυνομικοί δεν προειδοποίησαν για την έρευνα και εκείνος νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι προειδοποίησαν προτού εισβάλουν.


Ειδήσεις σήμερα

Γερμανία: Σε καραντίνα και ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ

Στην Ατλέτικο ο Λουίς Σουάρες (βίντεο)

Νιγηρία: Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί από την ανατροπή βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης