ΗΠΑ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της δικαστίνας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

ΗΠΑ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της δικαστίνας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Η δικαστίνα, είδωλο του φεμινισμού και του προοδευτισμού θα ταφεί κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τελετής την επόμενη εβδομάδα στο εθνικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον

diks12
Η σορός της δικαστίνας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και την Παρασκευή στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο σώματα.

Η δικαστίνα, είδωλο του φεμινισμού και του προοδευτισμού, η διαδοχή της οποίας βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης πολιτικής διαμάχης, θα ταφεί κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τελετής την επόμενη εβδομάδα στο εθνικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσιγκτον, διευκρίνισε το Ανώτατο Δικαστήριο σε ένα δελτίο Τύπου.

dik0


Οι εκδηλώσεις τιμής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη με την άφιξη νωρίς το πρωί του φέρετρου στο νεοκλασικό κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, στην καρδιά της Ουάσινγκτον, στο οποίο έδρευε εδώ και 27 χρόνια.

Η σορός της θα εκτεθεί έξω, κάτω από το προστώο του δικαστηρίου, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Συνήθως, το φέρετρο ενός εκλιπόντος δικαστή τοποθετείται στο Great Hall του Δικαστηρίου, όπου το κοινό μπορεί να το βλέπει.

Κλείσιμο
dik3


Οι Αμερικανοί θα μπορούν να πάνε να την αποχαιρετίσουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Την Παρασκευή, η δικαστίνα "RBG" θα μεταφερθεί στο εσωτερικό του Καπιτωλίου, την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου, απέναντι από Ανώτατο Δικαστήριο, όπου θα διεξαχθεί μια επίσημη τελετή στην αίθουσα των αγαλμάτων, εξήγησε η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Η δικαστίνα Γκίνσμπεργκ ενσάρκωνε τη δικαιοσύνη, την ευφυία και τη γενναιοδωρία και ο θάνατός της είναι μια ανυπολόγιστη απώλεια για τη δημοκρατία», σχολίασε η Πελόζι στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 87 ετών από επιπλοκές του καρκίνου του παγκρέατος. Χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν αυθόρμητα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να αποτίσουν φόρο τιμής στις μάχες της για τα δικαιώματα των γυναικών, των ομοφυλόφιλων ή των μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Θεσσαλία την Τρίτη Μητσοτάκης και Βορίδης για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Δημοψήφισμα στην Ιταλία: «Ναι» στη μείωση του αριθμού των βουλευτών

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ουαγκέ στον ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης