Ισραήλ: Η Ονδούρα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ
Ο πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες δήλωσε ότι το σχέδιο θα προχωρήσει έως το τέλος του έτους, αν το επιτρέψουν τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό
Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες γνωστοποίησε χθες Κυριακή ότι ευελπιστεί πως η κυβέρνησή του θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ πριν από το τέλος της χρονιάς, αν το επιτρέψουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωνε επίσης ότι η Ονδούρα θα ανοίξει πρεσβεία στη χώρα του στην Ιερουσαλήμως το τέλος της χρονιάς.
Ερνάντες και Νετανιάχου ήταν παρόντες όταν εγκαινιάστηκε διπλωματικό γραφείο της Ονδούραςστην Ιερουσαλήμ στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2019, που αποτελούσε το πρώτο βήμα ενόψει της μετακίνησης της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, κατά την Τεγκουσιγκάλπα.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.