Κιμ Καρντάσιαν: «Παγώνει» τους λογαριασμούς της στα social media

«Η διάδοση ψευδών ειδήσεων στα social media έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές μας και υπονομεύει τη Δημοκρατία» δήλωσε η Καρντάσιαν σε ενα tweet που έκανε, καθώς συμμετείχε στην εκστρατεία «Stop Hate for Profit», που πιέζει το Facebook να καταργήσει τη ρητορική μίσους

Η Κιμ Καρντάσιαν αποφάσισε σήμερα να... παγώσει τους λογαριασμούς της σε Facebook και Instagram, καθως μαζί με άλλες διασημότητες, καλούν τα μέσα κοινωνικής δικτυωσης να σταματήσουν την διάδοση μίσους και παραπληροφόρησης.

«Η διάδοση ψευδών ειδήσεων στα social media έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές μας και υπονομεύει την Δημοκρατία» δήλωσε η Καρντάσιαν σε ένα tweet που έκανε, καθώς συμμετείχε στην εκστρατεία «Stop Hate for Profit» που πιέζει το Facebook να καταργήσει τη ρητορική μίσους.

Η 39χρονη Αμερικανίδα τηλεοπτική σταρ και επιχειρηματίας κάνει φιλότιμες προσπαθειες να επιφέρει την κοινωνική αλλαγή, θέτοντας το ζητημα της κλιματικής αλλαγής σε εκατομμύρια οπαδών της και ασκώντας πίεση στον Λευκό Οίκο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις της ποινικής δικαιοσύνης.

Με 188 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram η Κιμ έχει έναν από τους 10 κορυφαίους λογαριασμούς παγκοσμίως.

Πάντως, η απόφασή της να «παγώσει» τους λογαριασμούς της κινητοποίησε το Facebook, με την εταιρεία να αναφέρει πως θα συνεργαστεί με ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη περισσότερων εργαλείων για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους.

Το παράδειγμα της Καρντάσιαν ακολούθησαν και άλλες διασημότητες και ηθοποιοί, όπως η Κέρι Ουάσινγκτον, η Τζένιφερ Λόρενς και ο Σάχα Μπάρον Κοέν που κάλεσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν περισσότερα ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση παραπληροφόρησης χρησιμοποιώντας το hashtag #StopHateForProfit.




Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 2-1: Έσπασε την κατάρα κι απέχει δύο βήματα από τους ομίλους του Champions League - Δείτε τα γκολ

Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Νέα μέτρα στην Αττική: Με μάσκα στις πλατείες και την εργασία - Λιγότεροι σε θέατρα, σινεμά, συναυλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr