ΗΠΑ: Σε αναστολή παραμένει το εμβόλιο της AstraZeneca

ΗΠΑ: Σε αναστολή παραμένει το εμβόλιο της AstraZeneca

Η διακοπή των δοκιμών του εμβολίου κατά του κορωνοϊου της AstraZeneca στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία. 

embolio
Σε αναστολή παραμένουν οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό της AstraZeneca στις ΗΠΑ, μετά την περίπτωση ενός εθελοντή που παρουσίασε πρόβλημα τον νωτιαίο μυελό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το «Reuters». Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν πρόκειται για παρενέργεια του φαρμάκου και ως εκ τούτου, δόθηκε η άδεια για τη συνέχιση της έρευνας.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησαν εκ νέου τη δοκιμή του εμβολίου στη Βρετανία κατόπιν εντολής της Ρυθμιστικής Αρχής Υγείας (MHRA) της χώρας, μετά από αναστολή των διαδικασιών για περίπου 10 ημέρες. Ωστόσο η εγγραφή νέων συμμετεχόντων στη μελέτη και άλλες διαδικασίες δοκιμής παραμένουν σταματημένες στις ΗΠΑ, εν αναμονή έρευνας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πάντως η διακοπή των δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία.

Την ίδια ώρα η μετοχές της AstraZeneca στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5%  στη Νέα Υόρκη, ενώ η συγκεκριμένη βιοφαρμακευτική εταιρεία είναι μια από τις πολλές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Operation Warp Speed» της αμερικανικής κυβέρνησης για την ταχεία παρακολούθηση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα εμβόλια που θα βγει πρώτο στην αγορά.




Ειδήσεις σήμερα

Ολυμπιακός: Τολμηρή στις φωτογραφίες, τολμηρή και στις απαντήσεις η σύζυγος του Ζοσέ Σα

Κορωνοϊός - Ινδονησία: Όσοι δεν φορούν μάσκες θα σκάβουν τάφους για θύματα της πανδημίας

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Σάλι απειλεί τις αμερικανικές ακτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης