Κορωνοϊός - Αυστρία: «Έχουμε εισέλθει στη δεύτερη φάση της επιδημίας» είπε ο Κουρτς

Κορωνοϊός - Αυστρία: «Έχουμε εισέλθει στη δεύτερη φάση της επιδημίας» είπε ο Κουρτς

Νέα αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα ανακοίνωσαν στην Τσεχία

kurz_austr
Η Αυστρία έχει εισέλθει στο «δεύτερο κύμα» της επιδημίας, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ ο αριθμός όσων βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό δεν σταματά να αυξάνεται.

Από την Παρασκευή έως το Σάββατο, η χώρα των 9 εκατ. κατοίκων κατέγραψε περίπου 870 νέα κρούσματα, με την πλειονότητά τους στην πρωτεύουσα Βιέννη. Η Αυστρία έχει καταγράψει 33.000 περιστατικά και 750 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

«Είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος», ανέφερε ο Κουρτς σε ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι η χώρα σύντομα θα ξεπεράσει το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων ημερησίως και καλώντας τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού και να περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές τους επαφές.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τις δημόσιες συναθροίσεις. Από αύριο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που έως τώρα αφορούσε τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα συγκοινωνίας, επεκτείνεται σε όλα τα καταστήματα και τα δημόσια κτίρια.

Ο Κουρτς προειδοποίησε ότι εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, δεν αποκλείεται η επιβολή νέων μέτρων, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown.

Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ σε κρούσματα η Τσεχία

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα, καταγράφοντας 1.541 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα κατά την οποία τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000, με τη χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων να καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό των περιστατικών της Covid-19. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας αλλά στόχος τους είναι να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown.

Ειδήσεις σήμερα

Επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα: Τι αποκαλύπτει για τη σύγκρουση των φρεγατών

Η ΔΕΘ στην εποχή του κορωνοϊού: Μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις - Φωτογραφίες

Κινηματογραφική ληστεία στην Κηφισιά: Αστυνομικοί - «μαϊμού» εισέβαλαν σε σπίτι και άρπαξαν χρήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης