ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Συνολικά επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες απο τις πυρκαγιές που μαίνονται στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ - Μεταξύ των νεκρών και δυο παιδιά

fire_usa
Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο από πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνούς στη βόρεια Καλιφόρνια, ενώ άλλοι τρεις νεκροί αναφέρθηκαν στο Όρεγκον και ένα αγόρι ενός έτους πέθανε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους στις τρεις πολιτείες.

Σύμφωνα με τον σερίφη Κόρι Χόνεα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές αυτό το μήνα στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 11, εκ των οποίων οι 7 το τελευταίο διήμερο.

Ισχυροί άνεμοι και καύσωνας τροφοδοτούν σχεδόν 100 πυρκαγιές από άκρη σε άκρη στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Το Όρεγκον είναι η πολιτεία που έχει πληγεί σφοδρότερα, καθώς μια περιοχή με διπλάσια έκταση από την πόλη της Νέας Υόρκης έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Κλείσιμο


Η κοινότητα Ντιτρόιτ στο κεντρικό Όρεγκον στην κοιλάδα Σαντιάμ, το Μπλου Ρίβερ και η Βίντα στην παράκτια κομητεία Λέιν, το Φοίνιξ και το Τάλεντ στο νότιο Όρεγκον ουσιαστικά καταστράφηκαν, δήλωσε η Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου.



Ένα 12χρονο αγόρι και η γιαγιά του πέθαναν σε μια πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στην κοινότητα της Λίον της κοιλάδας Σαντιάμ, περίπου 50 μίλια νότια του Πόρτλαντ, ανέφεραν τοπικά μέσα επικαλούμενα την οικογένεια, η οποία είπε ότι η μητέρα του αγοριού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Εμβόλια για τον κορωνοϊό - Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά τους - Ο παγκόσμιος σχεδιασμός

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Αποφασισμένη η Τουρκία, δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης