Εκλογές ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Τραμπ παρά τα απανωτά λάθη του

Εκλογές ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Τραμπ παρά τα απανωτά λάθη του

Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εξακολουθούν να στηρίζουν τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑΟ ένας στους δύο Αμερικανούς πιστεύει ότι ισχύουν τα δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «κορόιδα» και «χαμένους» τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Δεν πλήττουν τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

22704915
Υψηλή δημοτικότητα στους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, κι ενώ απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες έως τις αμερικανικές εκλογές.

Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «κορόιδα» και «χαμένους» τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μολονότι ο ίδιος το διαψεύδει, ωστόσο οι δηλώσεις αυτές δεν φαίνεται να πλήττουν τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, το 50% των ενηλίκων Αμερικανών θεωρεί αξιόπιστα τα δημοσιεύματα. Το 37% δεν τα πιστεύει και το 13% «δεν είναι σίγουρο».

Οι έξι στους δέκα Ρεπουμπλικανούς στηρίζουν τον Τραμπ

Ωστόσο, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να έχουν θετική άποψη για τον Τραμπ και δηλώνουν ότι αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις δεν επηρέασαν την επιλογή τους.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μολονότι την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε ελαφρά το ποσοστό εκείνων που αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο, η δημοτικότητά του παραμένει αμετάβλητη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων. Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) Ρεπουμπλικάνους ή ανεξάρτητους που κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είπαν ότι τα σχόλια του Τραμπ δεν επηρέασαν την απόφασή τους να τον ψηφίσουν. Περίπου δύο στους δέκα (18%) δηλώνουν μάλιστα ότι τώρα είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν τον Τραμπ, ενώ μόλις το 14% είπε ότι είναι λιγότερο πιθανό να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές. Το υπόλοιπο 10% απάντησε ότι δεν ξέρει ακόμη.

Σύμφωνα με αυτήν τη δημοσκόπηση, το 85% των Ρεπουμπλικάνων έχει θετική γνώμη για τον Τραμπ και το 84% θα τον ψηφίσει τον Νοέμβριο. Ένα ποσοστό 8% είπε ότι θα στηρίξει τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ο οποίος σε εθνικό επίπεδο προηγείται με διαφορά 12 μονάδων του απερχόμενου προέδρου.

Κλείσιμο
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε σύνολο 1.004 Αμερικανών, εκ των οποίων οι 855 είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 4%.


Ειδήσεις σήμερα

Κορσική: Απόλυτη συμφωνία Μητσοτάκη με Μακρόν - Κοινό μήνυμα για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας

Folli-Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Δεν πλούτισα παρανόμως, αναγκάστηκα να ανεχθώ παρεμβάσεις στα λογιστικά

Χρυσάφι στα... χέρια του Αντετοκούνμπο: Οι Μπακς προσφέρουν μυθικό συμβόλαιο 233 εκατ. δολαρίων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης