Ρωσία: Επίθεση με χημική ουσία σε γραφείο συνεργατών του Ναβάλνι - Βίντεο

Ρωσία: Επίθεση με χημική ουσία σε γραφείο συνεργατών του Ναβάλνι - Βίντεο

Νοσηλεύονται τουλάχιστον τρεις εθελοντές, που εργάζονται στα γραφεία του επικριτή του Κρεμλίνου και αισθάνθηκαν ζαλάδα - Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μεσημεριανή ώρα ενώ τη στιγμή εκείνη στο κτήριο βρίσκονταν 50 άνθρωποι

epithesi-ximika-rosia-navalni
Σε μια περίοδο που τα νέα για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης είναι αισιόδοξα, δύο μασκοφόροι εισέβαλαν στον χώρο του γραφείου «Συνεργασία για το Νοβοσιμπίρισκ 2020», που αποτελεί και το σημείο όπου στεγάζονται τα κεντρικά της τοπικής ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι, και πέταξαν μπουκάλι με κίτρινη υγρή ουσία.

Το περιστατικό καταγράφει καρέ-καρέ το αμερικανικό δίκτυο CNN. 


Τουλάχιστον τρεις εθελοντές που εργάζονται στα γραφεία του επικριτή του Κρεμλίνου, νοσηλεύονται έπειτα από την επίθεση στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ.

«Ένας κρατούσε την πόρτα και ο δεύτερος πέταξε ένα μπουκάλι με κίτρινη ουσία και μια έντονη χημική μυρωδιά» δήλωσε στο CNN η επικεφαλής της ομάδας του γραφείου στην πόλη της Σιβηρίας, Όλγκα Γούσεβα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια, η επίθεση έλαβε χώρα στις 12.25 το μεσημέρι, τοπική ώρα και καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας του κτηρίου.

Η αφόρητη μυρωδιά

Στον χώρο εκείνη την στιγμή βρίσκονται περίπου 50 άτομα. Ακολούθησε εκκένωση του χώρου, καθώς η μυρωδιά ήταν αφόρητη και οι άνθρωποι στην αίθουσα άρχισαν να βήχουν.

Ζαλάδα και συσπάσεις παρουσίασαν τρεις εθελοντές στη Ρωσία. «Οι εθελοντές ένιωσαν αδιαθεσία και ζαλάδα, είχαν συσπάσεις και παρουσίαζαν αδυναμία αναπνοής» είπε η Γκούσεβα στο CNN.

Βγήκε από το κώμα ο Αλεξέι Ναβάλνι - Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος βγήκε, πριν από δύο ημέρες, από το τεχνητό κώμα και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση ανακοίνωσαν οι γιατροί από το νοσοκομείο στο Βερολίνο όπου νοσηλεύεται.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε επίσης ότι η αναπνοή του ασθενούς δεν υποστηρίζεται πλέον μηχανικά.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροχρόνιες συνέπειες που θα έχει η περιπέτειά του στην υγεία του.

«Το Βερολίνο μπλοφάρει και εξυπηρετεί πολιτικές σκευωρίες» λέει το Κρεμλίνο

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ρωσία, Γκέζα Αντρέας φον Γκάιρ εκλήθη από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσει για την κατάσταση που σχετίζεται με τον Ναβάλνι, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι μπλοφάρει, εξυπηρετώντας «βρώμικες πολιτικές σκευωρίες».

«Αναμένουμε από το Βερολίνο να μας παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει. Τόσο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Μπουντεσβέρ (των γερμανικών ενόπλων δυηνάμεων) όπως και κάποιες ‘μαρτυρίες’ που έχει στην διάθεση του το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Περιμένουμε τον Γερμανό πρέσβη», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή σε δημοσιεύματα ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία αντηλλάγησαν πληροφορίες για τον Ναβάλνι μεταξύ του γερμανικού νοσοκομείου Σαριτέ, των εργαστηρίων του γερμανικού στρατού, του βρετανικού εργαστηρίου στο Πόρτ - Ντάουν, καθώς και με εργαστήρια της Βουλγαρίας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 46 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά- Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Φυλακές Κορυδαλλού: Έφοδος στα κελιά κρατούμενων για τρομοκρατία - Βρήκαν ρόπαλα, τηλεκάρτες και κινητά

Χαρδαλιάς: Οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης