Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ: «Με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται μέσα στα πόδια μας;»

Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ: «Με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται μέσα στα πόδια μας;»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την παρέμβαση της καγκελαρίου για τη γαλλική αποστολή του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στην ανατολική μεσόγειο – Τι του απάντησε η Μέρκελ

merkel_erdogan1
Παράπονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη Γαλλία φέρεται ότι έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για τη κινήσεις του Παρισιού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται ότι ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το OPEN TV, τη ρώτησε τι δουλειά έχει να κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας».

Η καγκελάριος απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα επιδιώξει επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Αμέσως μετά θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του.




Κλείσιμο
Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε μυστηριώδη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Η συνάντηση έγινε στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες, ενώ δεν έγιναν και δηλώσεις στον Τύπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στον Έβρο: Με drones, θερμικές κάμερες και θωρακισμένα τζιπ οχυρώνουν τα σύνορα


Big Brother: Θύελλα αντιδράσεων για τον Αντώνη και την ατάκα για βιασμό -Δείτε το βίντεο


Νέα μόδα: Πάρτι με συνωστισμό εν πλω σε ιδιωτικά γιοτ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης