Λίβανος: «Πολύ μικρές» πιθανότητες να βρεθεί επιζών ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού
Οι διασώστες στον Λίβανο ξεκίνησαν και πάλι σήμερα τις έρευνες στα ερείπια κτιρίου στη Βηρυτό το οποίο καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο
Οι διασώστες στον Λίβανο ξεκίνησαν και πάλι σήμερα τις έρευνες στα ερείπια κτιρίου στη Βηρυτό το οποίο καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο, αν και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ένα μήνα μετά είναι πολύ μικρές, δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Οι έρευνες συνεχίζονται από προχθές, όμως οι πιθανότητες» να βρεθούν θύματα είναι «πολύ μικρές», δήλωσε ο Ζορζ Αμπού Μούσα διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου. «Δεν έχουμε εντοπίσει τίποτα μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.
Σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, διευκρίνισε ο Κάσεμ Χάτερ διασώστης της πολιτικής προστασίας. «Δεν θα φύγουμε από το σημείο αν δεν ολοκληρώσουμε τις έρευνες κάτω από τα ερείπια ακόμη κι αν το κτίριο κινδυνεύει να καταρρεύσει», διαβεβαίωσε.
Από την πλευρά του ο Χιλιανός συνάδελφός του Βάλτερ Μουνόζ εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί επιζών είναι «2%».
Ο δήμαρχος της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ είχε δηλώσει την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι αυτό που εντοπίστηκε ενδέχεται να είναι ένα ή δύο πτώματα ή ακόμη και ένας επιζών.
Η ανακοίνωση αυτή, ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν, αναπτέρωσε τις ελπίδες μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.