Σρι Λάνκα: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά σε ελληνόκτητο τάνκερ - Πέντε Έλληνες πάνω στο πλοίο

Σρι Λάνκα: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά σε ελληνόκτητο τάνκερ - Πέντε Έλληνες πάνω στο πλοίο

Το δεξαμενόπλοιο ρυμουλκείται μακριά από τις ακτές - Μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

sri_lanka_3
Ένας ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, αγνοείται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε supertanker στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα και θεωρείται πως έχασε τη ζωή του, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τον πλοίαρχο Ίντικα ντε Σίλβα, η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται πάνω στο μεγάλο δεξαμενόπλοιο New Diamond, που μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 23 μέλη πληρώματος. Δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής πετρελαίου από το μήκους 330 μέτρων σκάφος, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικoύ και της ινδικής ακτοφυλακής βοηθούν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο χθες Πέμπτη το πρωί και εξαπλώθηκε στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει ναυλωθεί από την Indian Oil Corp (IOC).

«Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», εξήγησε ο ντε Σίλβα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος ήταν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Μίνα αλ Αχμάντι του Κουβέιτ, φορτωμένο κουβεϊτιανό αργό, κατά τα δεδομένα της εφαρμογής εντοπισμού πλοίων της Refinitiv Eikon. Κατευθυνόταν στο λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας, όπου η IOC διαθέτει διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

sri_lanka_1
sri_lanka_2


Σημειώνεται ότι η Σρι Λάνκα άρχισε να ρυμουλκεί το υπερπλήρες υπερδεξαμενόπλοιο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο χθες, Πέμπτη, το πρωί και έχει επεκταθεί στη γέφυρα του πλοίου, που είναι ναυλωμένο από την Indian Oil Corp (IOC). Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα, η πυρκαγιά δεν έχει επεκταθεί στο φορτίο του πλοίου.

Αρχικά το δεξαμενόπλοιο έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση 38 χλμ. ανατολικά της πόλης Θιρουκοβίλ της Σρι Λάνκα όμως, αφού εγκαταλείφθηκε, παρασύρθηκε σε απόσταση 25 χλμ. από την ακτή. Οι αρχές το ρυμουλκούν τώρα προς ανατολάς, μακριά από την ακτή, δήλωσε ο ντε Σίλβα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 241 τα νέα κρούσματα - Τα μισά στην Αττική - 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Αθήνα

Μητσοτάκης σε παραγωγικούς φορείς: Δύσκολη χρονιά το 2020 αλλά η ύφεση δεν θα περάσει το 7,9%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης