Πολιτικές αναταράξεις στη Λιβύη: Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ορίζει νέο υπουργό Άμυνας

Πολιτικές αναταράξεις στη Λιβύη: Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ορίζει νέο υπουργό Άμυνας

Είχε απομακρύνει τον υπουργό Εσωτερικών Φετχί Μπάσαγα, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις, επειδή δε χειρίστηκε σωστά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

saratz
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, με τις τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τρίπολης να εντείνονται, καθώς ο επικεφαλής της Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ορίζει νέο υπουργό Άμυνας και νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου του.

Προηγουμένως είχε απομακρύνει τον υπουργό Εσωτερικών Φετχί Μπάσαγα, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις, επειδή δε χειρίστηκε σωστά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι σχεδίαζε πραξικόπημα εις βάρος του Σάρατζ με εντολή της Άγκυρας, που φέρεται να είναι δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση της Τρίπολης γιατί δεν δέχτηκε την έναρξη της επιχείρησης εναντίον του μετώπου Σύρτης – Αλ Τζούφρα και επειδή συμφώνησε κατάπαυση του πυρός με τον πρόεδρο της Βουλής Αγκίλα Σάλεχ. 

Την ίδια ώρα, η στάση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφώνονται πρωτόγνωρες συμμαχίες, καθώς μετά την συμφωνία Ισραήλ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα χαρτιά, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση ισραηλινού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ στο Αμπου Ντάμπι.

Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που ισραηλινό αεροσκάφος πήρε άδεια και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κουσνέρ, και την πτήση χαρακτήρισε ιστορική αρχή μιας νέας εποχής ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ - Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε δομή ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα

Σταϊκούρας: Θα ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνον εξοπλιστικά

Επίθεση στο «Αττικόν»: Οι συγκλονιστικές περιγραφές νοσηλεύτριας που είδε τον 59χρονο να μαχαιρώνει τη συνάδερφό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης