Μνήμες «Τζορτζ Φλόιντ» στο Φίνιξ: Νεκρός 28χρονος αφού πιέστηκε στην άσφαλτο για 6 λεπτά από αστυνομικούς

Μνήμες «Τζορτζ Φλόιντ» στο Φίνιξ: Νεκρός 28χρονος αφού πιέστηκε στην άσφαλτο για 6 λεπτά από αστυνομικούς

Αναβιώνουν εικόνες από την τραγική ιστορία με τον Τζορτζ Φλόιντ, αυτή τη φορά στην Αριζόνα - Τρεις αστυνομικοί κράτησαν 28χρονο πατέρα δυο παιδιών για έξι λεπτά στην άσφαλτο, αφού προηγήθηκε καταδίωξή του - Έχασε τη ζωή του λίγη ώρα μετά μέσα σε αστυνομικό όχημα - Σε εξέλιξη οι έρευνες

arizona_finix
Μνήμες... Τζορτζ Φλόιντ ξύπνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες η υπόθεση θανάτου ενός 28χρονου στο Φίνιξ της Αριζόνα, αφού είχε προηγηθεί η σύλληψή του από αστυνομικούς και η κράτησή του στην καυτή άσφαλτο για διάστημα περίπου έξι λεπτών, στις 4 Αυγύστου.

Ο Ραμόν Τίμοθι Λόπεζ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να ξεφύγει, ενώ φέρεται να έριξε κι ένα κλεμμένο ποτό σε έναν αστυνομικό, ο οποίος εξέταζε μια αναφορά για «ύποπτο άνδρα που έκανε άσεμνες χειρονομίες και κοίταζε μέσα σε αυτοκίνητα».

Μετά την καταδίωξή του από τους αστυνομικούς, ο Λόπεζ τελικά υποχρεώθηκε με τη βία να πέσει στο έδαφος, όπου και κρατήθηκε για έξι λεπτά, ανέφερε σε ανακοίνωση το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ.

Ramon Timothy Lopez got burns after being held on hot asphalt for 6 minutes before dying. Phoenix AZ


Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε ένα περιπολικό όχημα, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν.

Κλείσιμο
Η αστυνομία κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο από το περιστατικό από κάμερες και των τριών εμπλεκόμενων αξιωματικών.

«Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά δεν του άξιζε τίποτα από αυτά», είπε ο αδερφός του Λόπεζ, Ντέιβιντ Γκονζάλες στο KNXV-TV. «Ήταν πάνω του με όλο τους το βάρος τους στην καυτή άσφαλτο», πρόσθεσε. «Ποιος δεν θα πολεμούσε; Αγωνίστηκε για τη ζωή του και έχασε» συμπλήρωσε.

Attorney Marc Victor on ABC News - Hobbling Restraint Used on Man Who Died in Phoenix Police Custody


Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν χειροπέδες και δεσμα στα πόδια, για να αποτρέψουν τον Λόπεζ από το να κλωτσήσει και δήλωσαν ότι πίστευαν πως βρισκόταν υπό την επιρροή παράνομων ναρκωτικών ουσιών λόγω της «ακανόνιστης συμπεριφοράς του».

Και συνέχισαν, αναφέροντας πως όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν ανταποκρίνεται, τον έβγαλαν από το όχημα, προσπαθώντας να τον ξυπνήσουν και να του δώσουν νερό.

Ο Λόπεζ είχε δύο παιδιά με την κοπέλα του, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού δύο μηνών.

Η αιτία θανάτου του Λόπεζ δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ιατρικά. Δύο ξεχωριστές έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρωμένες στις ενέργειες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

«Τα συμπεράσματα σχετικά με το αν οι ενέργειες των αξιωματικών είναι συνεπείς με την πολιτική του τμήματος και το νόμο, δεν θα γίνουν γνωστά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε η αστυνομική υπηρεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιμπραήμ Kαλίν: Το alter ego του Ερντογάν που θεωρεί Οθωμανούς τους Ελληνες

Μπιλ Γκέιτς: Η πανδημία θα τελειώσει το 2021

Απάντηση στις θεωρίες του Λεωνίδα Μπαλάφα: Καμία νέα κεραία 5G δεν έχει μπει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης