Φωτιές στην Καλιφόρνια: Δύο νεκροί, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτες τουλάχιστον 105 κτίρια - Δείτε βίντεο
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μάχη με τις εκατοντάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν έπειτα από κεραυνούς στην Καλιφόρνια και δεκάδες χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.
Σχεδόν 11.000 αστραπές έπληξαν την πολιτεία σε διάστημα 72 ωρών αυτήν την εβδομάδα, στις χειρότερες καταιγίδες κεραυνών στην Καλιφόρνια εδώ και μία δεκαετία, προκαλώντας 367 πυρκαγιές, σύμφωνα με τις αρχές.
Τουλάχιστον εννέα πυρκαγιές κατακαίουν λόφους και ορεινές εκτάσεις στη Βόρεια Καλιφόρνια, στις περιοχές των αμπελώνων, σε απόσταση 56 χλμ βορειοδυτικά του Σακραμέντο.
Με τα διαφορετικά μέτωπα να ενώνονται σε ένα, η έκταση των πυρκαγιών στη Νάπα, το Σολάνο, το Γιόλο κι άλλες δύο κομητείες επεκτείνεται σε 530.000 στρέμματα, σχεδόν δεκαπλάσια από το Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Κλείσιμο
Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτες τουλάχιστον 105 κτίρια. Ένας υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας PG&E έχασε τη ζωή του χθες βοηθώντας τους πυροσβέστες, ενώ τουλάχιστον τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια.
Στην κεντρική Καλιφόρνια, ένα ελικόπτερο συνέδραμε χθες στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην κομητεία του Φρέσνο, όταν συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του Μάικ Φούρνιερ, ηλικίας 52 ετών, σύμφωνα με την οικογένειά του.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.