Ο Φιλονίζ Φλόιντ, αδελφός του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο θάνατος του οποίου στη Μινεάπολη τον Μάιο κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς πυροδότησε κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, θα απευθύνει σύντομη ομιλία στους συμμετέχοντες στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, που αρχίζει το βράδυ της Δευτέρας (το πρωί σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο Φιλονίζ Φλόιντ θα εκφραστεί μέσω βιντεοδιάσκεψης από το σπίτι του στο Τέξας. Κατόπιν θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς ξεκινά το συνέδριο στο οποίο ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θα ονομαστεί και τυπικά υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι