Ανησυχία για τη Λευκορωσία: «Δεν απειλούμε το Μινσκ» λέει το ΝΑΤΟ - «Φρικτή η κατάσταση» για τον Τραμπ

Ανησυχία για τη Λευκορωσία: «Δεν απειλούμε το Μινσκ» λέει το ΝΑΤΟ - «Φρικτή η κατάσταση» για τον Τραμπ

Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ - Θέση υπέρ της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

minsk
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η Συμμαχία παραμένει σε επαγρύπνηση λόγω των εξελίξεων στη Λευκορωσία και είναι έτοιμη να προστατεύσει τους συμμάχους της, όμως δεν συνιστά απειλή για το Μινσκ.

«Οι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Λευκορωσία» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του.

«Το ΝΑΤΟ δεν συνιστά απειλή για τη Λευκορωσία και δεν έχει συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή», επανάλαβε. «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, αυστηρά αμυντική, και είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια απέναντι στους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Τραμπ: «Παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση στη Λευκορωσία, όπου εντείνονται οι πιέσεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν την αποχώρηση του Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη ζητήσει να γίνουν σεβαστές οι «ελευθερίες» των διαδηλωτών της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και προέτρεψε την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

«Είναι μια φρικτή κατάσταση», είπε ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στους κήπους του Λευκού Οίκου, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν. «Θα παρακολουθήσουμε πολύ στενά» τις εξελίξεις, πρόσθεσε, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαιώνει την υποστήριξή του στην αντιπολίτευση της Λευκορωσίας

Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκανε έκκληση να βοηθηθεί η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία.

«Ο λαός αυτής της σκληρά δοκιμαζόμενης, αλλά περήφανης χώρας αξίζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ σήμερα στο Βερολίνο, αναφερόμενος στις ειρηνικές διαδηλώσεις στη Λευκορωσία.

«Αυτές οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά της εικαζόμενης εκλογικής νοθείας και κατά της αστυνομικής βίας. Θαυμάζω το θάρρος των διαδηλωτών μετά τη βία των τελευταίων ημερών. Καλώ τον Πρόεδρο Λουκασένκο να ακολουθήσει το δρόμο των συνομιλιών», συνέχισε ο Σταϊνμάιερ.

«Ο Λουκασένκο δεν πρέπει να βασίζεται στη βία, αλλά στον διάλογο. Απευθύνω έκκληση στον στρατό της Λευκορωσίας να μην αμαρτήσει βιαιοπραγόντας εναντίον του λαού του», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε νέους - Τι σχεδιάζεται για την επιστροφή από τις διακοπές

Με Τσιτσιπά το νέο σποτ για τον κορωνοϊό: Κανένα βήμα δεν είναι ανέμελο, αγκάλιασε την υπευθυνότητα

Κορωνοϊός: Αναστάτωση στους κόλπους των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη - Εννέα κρούσματα σε 48 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης