Συναγερμός στη Σκωτία: Εκτροχιάστηκε τρένο - Τρεις νεκροί

Συναγερμός στη Σκωτία: Εκτροχιάστηκε τρένο - Τρεις νεκροί

Νεκρός ο οδηγός του τρένου σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ - Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Dundee-Aberdeen, όταν εκτροχιάστηκε κοντά στον κοντά στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Carmont, κοντά στο Stonehaven

efno1cqxgaafiii
Συναγερμός σήμανε στη Σκωτία έπειτα από εκτροχιασμό τρένου.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι έξι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αλλά τα τραύματά τους δεν κρίνονται σοβαρά.

Το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στο Aberdeenshire έπειτα από μια νύχτα πλημμυρών, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα. Δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα και περίπου 30 οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο.



Για «εξαιρετικά σοβαρό συμβάν» και μεγάλο αριθμό σοβαρών τραυματισμών έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον σχετικά με τον εκτροχιασμό τρένου σήμερα το πρωί στην βορειοανατολική Σκωτία, την ώρα που τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο οδηγός του τρένου είναι νεκρός και ένας επιβάτης υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι λυπάται που μαθαίνει για το «πολύ σοβαρό συμβάν» στο Αμπερντισάιρ και πως οι σκέψεις του είναι με όλους όσοι επλήγησαν.

Κλείσιμο


Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Dundee-Aberdeen, όταν εκτροχιάστηκε κοντά στον κοντά στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Carmont, κοντά στο Stonehaven.

Το BBC μετέδωσε πως η αμαξοστοιχία αποτελείτο από δύο μηχανές, μία εμπρός και μία πίσω, και τέσσερα επιβατηγά βαγόνια. Όπως ανέφερε η μηχανή στο μπροστινό μέρος και τρία από τα βαγόνια εκτροχιάσθηκαν και βρίσκονται κοντά στην όχθη ενός ποταμού.

Το Στοουνχέιβεν και η γύρω περιοχή επλήγησαν από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες και ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κατολίσθηση που μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στον εκτροχιασμό, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι εν αναμονή και το συμβάν σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Έξοδος του Δεκαπενταύγουστου με «εναλλακτικά επόμενα μέτρα»

Λεοντόψαρο: Το δηλητηριώδες ψάρι στα ελληνικά νερά - Πού έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα

Καμάλα Χάρις: Το «υπερόπλο» του Μπάιντεν που ίσως του εξασφαλίσει την προεδρία των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης