Λευκορωσία: Συγκλονίζει η φωτογραφία με διαδηλωτή και αστυνομικό από τα χθεσινά επεισόδια

Λευκορωσία: Συγκλονίζει η φωτογραφία με διαδηλωτή και αστυνομικό από τα χθεσινά επεισόδια

Αιχμαλωτίζει το κλίμα «μάχης» της χθεσινής βραδιάς

minsk-photo
Είναι μερικές φορές που ο φακός ενός φωτορεπόρτερ καταφέρνει να «αιχμαλωτίσει» σε ένα καρέ όλη την ένταση, τη δράση και την ατμόσφαιρα που περιστατικού που καλύπτει.

Μια τέτοια φωτογραφία είναι εκείνη που τράβηξε ο Vasily Fedosenko για λογαριασμό του Reuters και συνοψίζει το κλίμα «μάχης» που επικράτησε εχθές το βράδυ στους δρόμους του Μινσκ και άλλων πόλεων της Λευκορωσίας.



Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από κλούβα της αστυνομίας και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές μετά τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Spring 96. Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Μινσκ και σε πολλές άλλες πόλεις της Λευκορωσίας, για να διαμαρτυρηθούν έπειτα από μια πρώτη ανακοίνωση επίσημης δημοσκόπησης στην έξοδο εκλογικών τμημάτων που έδειχνε νίκη του Λουκασένκο με ποσοστό σχεδόν 80% των ψήφων.

Στην επίμαχη φωτογραφία, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένας αστυνομικός δείχνει να καλεί σε βοήθεια ενώ στέκεται πάνω από έναν πεσμένο διαδηλωτή, που μοιάζει να μην έχει τις αισθήσεις του. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει στη φωτογραφία, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται μια δυνατή εικόνα που αποτυπώνει πώς τα πράγματα μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου και πόσο εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Λευκορωσία, μετά τις χθεσινές προεδρικές εκλογές.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλέει το Oruc Reis μετά τη Navtex για έρευνες στο Καστελόριζο

To twitter «γλεντάει» με το μυρμήγκι που... θυμίζει τους Μυρμιδόνες στα Φάρσαλα

Κορωνοϊός: Κινεζική μελέτη αλλάζει τα δεδομένα για τη διάρκεια επώασης του ιού στο σώμα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης