Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου πανηγυρίζει γι΄αυτούς που ανάρρωσαν - Ούτε κουβέντα για τους 100.000 νεκρούς!

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου πανηγυρίζει γι΄αυτούς που ανάρρωσαν - Ούτε κουβέντα για τους 100.000 νεκρούς!

Εξοργισμένος ο πρόεδρος της χώρας με τα επικριτικά σχόλια των μέσων ενημέρωσης  για τον τρόπο με τον οποίο  διαχειρίστηκε την πανδημία

bolsonaro
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου εξοργίστηκε σήμερα με την «ανανδρία» με την οποία το τηλεοπτικό δίκτυο TV Globo τον έκρινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «ένοχο» για τους περισσότερους από 100.000 θανάτους, που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός στη χώρα του.

«Με έναν τρόπο άνανδρο και ασεβή προς τους 100.000 νεκρούς Βραζιλιάνους, αυτό το τηλεοπτικό δίκτυο γιόρτασε τη χθεσινή ημέρα ως έναν πραγματικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κρίνοντας ένοχο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλους τους θανάτους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπολσονάρου.

Χθες το βράδυ, λίγο μετά την ανακοίνωση του επίσημου απολογισμού των θυμάτων Covid-19, όπου ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε το συμβολικό όριο των 100.000, το TV Globo, το τηλεοπτικό δίκτυο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη χώρα, ξεκίνησε το δελτίο ειδήσεών του με ένα μακροσκελές κείμενο, με το οποίο επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Μπολσονάρου διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Οι παρουσιαστές υπενθύμισαν, μεταξύ άλλων, ένα άρθρο του Συντάγματος της Βραζιλίας που προβλέπει πως «η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και καθήκον του Κράτους», προτού θέσουν το ερώτημα: «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το καθήκον του;».

Στο σημερινό tweet του, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επισήμανε πως «η παραπληροφόρηση σκοτώνει περισσότερο από τον ιό».

«Ο χρόνος και η επιστήμη θα μας δείξουν πως η πολιτική χρησιμοποίηση της Covid-19 από αυτό το τηλεοπτικό δίκτυο προκάλεσε θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί», κατέληξε.

Κλείσιμο
Χθες το βράδυ, προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειας των 100.000 και πλέον Βραζιλιάνων που απεβίωσαν, αποδοκιμάζοντας τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.

Όμως, ο Ζαϊχ Μπολσονάρου περιορίστηκε να κάνει retweet ένα μήνυμα της γραμματείας Επικοινωνίας της προεδρίας προτάσσοντας τον αριθμό των ασθενών που ανέρρωσαν από τον ιό, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των νεκρών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αρναούτογλου: «Σε έξι ώρες στην Εύβοια, έβρεξε όσο όλο τον χειμώνα στην Αθήνα»

Συγκλονιστική μαρτυρία - Ο χείμαρρος «άρπαξε» μέσα από τα χέρια του πατέρα το 8 μηνών βρέφος στην Εύβοια

Συγκινεί η εικόνα διασώστη στην Εύβοια που φιλάει μωράκι πριν το παραδώσει στους δικούς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης