Κορωνοϊός: Ποιες αποστάσεις; «Βουλιάζουν» οι παραλίες στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ποιες αποστάσεις; «Βουλιάζουν» οι παραλίες στην Ευρώπη

Επεισόδια και προσαγωγές σε παραλία του Βελγίου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας - Δείτε φωτογραφίες με τις εικόνες συνωστισμού στην Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία 

plaja-0
Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές σήμερα, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν λόγω της εντολής εκκένωσης μιας παραλίας στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπλάνκερμπεργκ, στο Βέλγιο.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ασφάλεια στο παραθαλάσσιο θέρετρό μας και τώρα αυτό…», διαμαρτυρήθηκε η δήμαρχος της πόλης Νταφνέ Ντιμερί.

Τα επεισόδια προκάλεσε μια ομάδα νέων, στους οποίους ζητήθηκε να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς της Covid-19, σύμφωνα με μαρτυρίες στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws, μια ομάδα παραθεριστών στράφηκε κατά της αστυνομίας, αφού τους ζητήθηκε να φύγουν από την παραλία.

Κλείσιμο
Ακολούθησε βίαια συμπλοκή με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και η αστυνομία αναγκάστηκε να καλέσει ενισχύσεις για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Στις εικόνες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται νέοι να πετάνε ομπρέλες εναντίον των αστυνομικών στην παραλία.

Περιφρονούν τα μέτρα σε όλη την Ευρώπη

Έχοντας ιδρώσει κάτω από τις μάσκες τους, οι Ευρωπαίοι έσπευσαν σήμερα στις παραλίες, όπου η περιφρόνηση στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκαλεί ανησυχία στις αρχές, τη στιγμή που πολλές χώρες διαπιστώνουν αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Στην περίπτωση της Γαλλίας, η χώρα πλήττεται από έναν «διαρκή» καύσωνα από την Πέμπτη, την ώρα που οι δείκτες παρακολούθησης της επιδημίας Covid-19 συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

15 διαμερίσματα έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες.

Το κύμα ζέστης, που αναμένεται να διαρκέσει έως την Τρίτη, δεν απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζουν οι υγειονομικές αρχές.

«Να είστε προσεκτικοί, να διατηρούμε τα καλά αντανακλαστικά μας», προέτρεψε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Κλειστές παραλίες

Στη Βρετανία, ο υδράργυρος κυμαίνεται στους 36 βαθμούς Κελσίου σήμερα στη νοτιοανατολική Αγγλία. Μία ημέρα πριν, τα θερμόμετρα έδειξαν 36,4 βαθμούς στο Χίθροου και στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Κιου (δυτικό Λονδίνο), με τη χθεσινή ημέρα να είναι η θερμότερη για μήνα Αύγουστο εδώ και 17 χρόνια.



Οι Βρετανοί πήραν τον δρόμο για τις παραλίες, όπως στο Μπόρνμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν ένα μεγάλο τμήμα των ακτών αδυνατώντας να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης με κάθε ασφάλεια. Δείτε την εικόνα:

763


Στο Λονδίνο, ορισμένοι αναζήτησαν λίγη δροσιά στις τεχνητές λίμνες του πάρκου Χάμστεντ Χιθ, στα βόρεια περίχωρα της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ άλλοι πήγαν με το τρένο στις κοντινότερες παραλίες, όπως εκείνη του Μπράιτον, στη νοτιοανατολική ακτή.



Το ίδιο και οι Γερμανοί, που αναζητώντας λίγη δροσιά, κατευθύνθηκαν στα παράλια. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα πως ορισμένες παραλίες στα βόρεια της χώρας, όπως και πολλές λίμνες θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αδυναμίας να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών.

«Τα πάρκα, οι λίμνες, οι παραλίες και οι πισίνες έχουν κατακλυστεί από κόσμο… Τηρείστε τις αποστάσεις μεταξύ σας και φοράτε τη μάσκα σας όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε το να είστε κοντά με άλλους», προέτρεψε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

Εικόνες συνωστισμού μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά δίκτυα και στην Ισπανία.

22996192
22994426


Και το βόρειο τμήμα της Ευρώπης πλήττεται από τη ζέστη, με την 8η Αυγούστου του 2020 να είναι η θερμότερη που έχει ποτέ καταγραφεί στην Ολλανδία από το 1901, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας. Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς κελσίου και χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τις παραλίες της χώρας, μεταξύ αυτών στη Χάγη, όπου πολλοί αψήφησαν τις συνιστώμενες αποστάσεις, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

22994460
22994462


Το ρεκόρ ζέστης για μια 8η Αυγούστου καταρρίφθηκε στις Βρυξέλλες με 34,3 βαθμούς Κελσίου σήμερα το απόγευμα. Η χρήση των κλιματιστικών, εντούτοις, δεν συστήνεται από τις αρχές, εκτός από το σπίτι, καθώς ευνοεί τη διασπορά της Covid-19, προειδοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με συμπληρωματική δήλωση η μείωση προκαταβολής φόρου

Ο Αρκάς «καρφώνει» αυτούς που κάνουν... επανάσταση αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα

Κορωνοϊός: 404 παραβάσεις χθες για μη χρήση μάσκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης