Ινδία: Ανακτήθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη

Ινδία: Ανακτήθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη

Στους 18 ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα με αεροσκάφος στην πόλη Κόζικοντ- Στο αεροπλάνο επέβαιναν 191 άνθρωποι

INDIA-0
Ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών πληρώματος στο πιλοτήριο, ανακτήθηκαν από το σημείο του αεροποιρικού δυστυχήματος του ινδικού επιβατικού αεροσκάφους της Air India Express, που βγήκε χθες εκτός διαδρόμου, στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Τα δύο “μαύρα κουτιά” έχουν ανακτηθεί, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν Ινδοί που επαναπατρίζονταν από το Ντουμπάι, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, ενώ επικρατούσαν συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης.

Στους 18 οι νεκροί

Σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό δυστύχημα με ινδικό επιβατικό αεροσκάφος, ενώ 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος της Air India Express, με το οποίο επαναπατρίζονταν Ινδοί εγκλωβισμένοι λόγω της πανδημίας σε άλλες χώρες, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην πόλη Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 190 επιβάτες και πλήρωμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκαν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Κ. Γκοπαλακρίσναν, επικεφαλής της επαρχίας Μαλαπούραμ στο νότιο κρατίδιο της Κεράλας. «Όλοι οι επιβάτες εισήχθησαν σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ για COVID-19», δήλωσε ο Γκοπαλακρίσναν.

Επρόκειτο για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ζευγάρι που υποδεχόταν στη ζωή τον γιο του τη στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό - «Καταστροφή και αίμα παντού»

Eνα 7χρονο αγόρι το νεαρότερο θύμα της Covid-19 στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

Το σεξ με τον «ποδολάγνο» πρίγκιπα Άντριου ήταν το πιο βασανιστικό 10λεπτο της ζωής μου, καταθέτει «σκλάβα» του Έπσταϊν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης