Κορωνοϊός - Νορβηγία: Κρουαζιερόπλοιο με 36 μέλη του πληρώματος μολυσμένα

Κορωνοϊός - Νορβηγία: Κρουαζιερόπλοιο με 36 μέλη του πληρώματος μολυσμένα

Το MS Roald Amundsen πραγματοποίησε κρουαζιέρες στις 17 Ιουλίου, με 209 τουρίστες και στις 24 του ίδιου μήνα με άλλους 178 τουρίστες - Οι τέσσερις από τους 32 εργαζόμενους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τρόμσο

norway_corona
«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στις νορβηγικές αρχές μετά τον εντοπισμό δεκάδων μελών του πληρώματος ενός κρουαζιερόπλοιου με κορωνοϊό. Το νορβηγικό πλοίο είχε πραγματοποιήσει δύο ταξίδια μέσα στον Ιούλιο, μεταφέροντας εκατοντάδες τουρίστες από πολλές χώρες.

Το MS Roald Amundsen πραγματοποίησε κρουαζιέρες στις 17 Ιουλίου, με 209 τουρίστες και στις 24 του ίδιου μήνα με άλλους 178 τουρίστες. Μόλις την Παρασκευή, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά το πρώτο ταξίδι και μία εβδομάδα μετά το δεύτερο, έγινε γνωστό ότι 36 μέλη του πληρώματος ήταν θετικά στον νέο κορωνοϊό, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές της σκανδιναβικής χώρας, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να εντοπίσουν και να ειδοποιήσουν έναν προς έναν τους επιβάτες.

Οι τέσσερις από τους 36 εργαζόμενους στο πλοίο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Τρόμσο, την Παρασκευή το πρωί. Οι υπόλοιποι 32 δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Το MS Roald Amundsen ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει και τρίτο ταξίδι την Παρασκευή, στο αρχιπέλαγος Svalbard, αλλά μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, ακυρώθηκε.

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε φυλακή της Τζαλαλαμπάντ

Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο σε εστιατόριο

Κορωνοϊός - Βέλγιο: «Κόκκινο» σε «μη απαραίτητα ταξίδια» σε περιοχές της Ισπανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης