Υπόθεση Μαντλίν: Τι ψάχνει η αστυνομία στον κήπο του βασικού υπόπτου

Υπόθεση Μαντλίν: Τι ψάχνει η αστυνομία στον κήπο του βασικού υπόπτου

Για δεύτερη ημέρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο σπίτι του  Κριστιάν Μπρίκνερ -  Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο

madlin12
Για δεύτερη ημέρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της γερμανικής αστυνομίας στον κήπο του Κριστιάν Μπρίκνερ, του βασικού υπόπτου της υπόθεσης της Μαντλίν Μακκάν.

Οι ανασκαφές στο χωράφι κοντά στο Ανόβερο συνεχίζονται σε προσπάθεια να συλλέξουν οι Αρχές στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, πριν από 13 χρόνια.



Police Conduct Investigation in Hannover as Part of the Madeleine McCann Disappearance Case


Το χωράφι αυτό, στο προάστιο Ζέελτσε του Ανόβερου, απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη Μπράουνσβαϊχ, όπου κατοικούσε ο Κρίστιαν Μπ., ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 3χρονου κοριτσιού.

Έκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊχ, η Τζούλια Μέγιερ, επιβεβαίωσε χθες ότι η έρευνα συνδέεται με την υπόθεση της Μαντλίν. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Κλείσιμο
Η εξαφάνιση της Μαντλίν, από το δωμάτιο όπου κοιμόταν ενώ έκανε διακοπές στο Αλγκάρβε με την οικογένειά της, πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έχουν στοιχεία που συνδέουν τον Κρίστιαν Μπ. –έναν άνδρα που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο παρελθόν – με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας, στις 3 Μαΐου 2007.

Όπως ορίζει η γερμανική νομοθεσία, η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το επώνυμο του υπόπτου και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να το γράφουν, όμως έχει διαρρεύσει σε ορισμένα βρετανικά μμε.

Ο Κρίστιαν Μπ. εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλο αδίκημα που σχετίζεται με ναρκωτικά. Οι εισαγγελείς ερευνούν αν ευθύνεται και για την εξαφάνιση τουλάχιστον ενός δεύτερου μικρού παιδιού στη Γερμανία.


H Μαντλίν ήταν μόλις τριών όταν εξαφανίστηκε από το κατάλυμα όπου διέμενε η οικογένειά της στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι ταυτοποίησαν έναν 43χρονο Γερμανό ως ύποπτο στην υπόθεση και ότι διεξάγουν έρευνα με την υποψία του φόνου.

Ο ύποπτος, που εκτίει ποινή κάθειρξης στη Γερμανία, έζησε πολλά χρόνια στην Πορτογαλία και βρισκόταν στην Πράια ντα Λουζ την περίοδο της εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού. Οι Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει το όνομα του υπόπτου, αλλά τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται σε αυτόν ως Κρίστιαν Μπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης