Κορωνοϊός - Ροχανί: Παροτρύνει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα COVID-19 στις τελετές

Κορωνοϊός - Ροχανί: Παροτρύνει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα COVID-19 στις τελετές

Ροχανί: «Τηρήστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους μουσουλμανικούς εορτασμούς»

roxani
Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί παρότρυνε σήμερα τους πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια των επερχόμενων μουσουλμανικών εορτασμών, καθώς αξιωματούχοι της υγείας ανέφεραν πως καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων από κοροναϊό σε μια μεγάλη ιερή πόλη.

Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τη γιορτή του Έιντ αλ Άντχα, που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα. Φέτος, η Σαουδική Αραβία πρόκειται να περιορίσει τον αριθμό των εγχώριων προσκυνητών που παρευρίσκονται στο ιερό προσκήνυμα για να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Η πλειονότητα των Ιρανών είναι Σιίτες Μουσουλμάνοι και τον Σεπτέμβριο τιμούν μία από τις πιο σημαντικές τελετές πένθους τους, την Ασούρα.

«Ας διοργανώσουμε λαμπρούς εορτασμούς σε τεμένη και θρησκευτικά κέντρα,τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κοινωνικές αποστάσεις», δήλωσε ο Ροχανί σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Αφήστε τις μάσκες φέτος να είναι μέρος του ένδοξου πένθους του Μουχαράμ», τόνισε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην Ασούρα, τη 10η ημέρα του σεληνιακού μήνα του Μουχαράμ, όταν σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Ιμάμης Χουσεΐν σκοτώθηκε σε μάχη το 680 μΧ.

Ένα από τα τελετουργικά του Έιντ αλ Άντχα είναι η θυσία σφαγής προβάτων και η διανομή του στους φτωχούς. Ιρανοί αξιωματούχοι υγείας προέτρεψαν τους πιστούς να συσκευάσουν το κρέας πριν από τη διανομή.

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Υγείας Ιράτζ Χαριρτσί, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, παρότρυνε τους ανθρώπους να μην επισκεφθούν τη βορειοανατολική ιερή πόλη Μασάντ, στην οποία η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει σημειώσει αύξηση 300% σε περιπτώσεις κοροναϊών στην περίοδο ενός μηνός.

Εκατομμύρια επισκέπτονται συνήθως το μαυσωλείο του ιμάμη Ράζα στο Μασάντ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό συγκρότημα των Σιιτών στο Ιράν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ιράν έφτασε σήμερα τα 288.839, με 15.485 θανάτους, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί στην κρατική τηλεόραση.

Η χώρα άρχισε να άρει σταδιακά τους περιορισμούς για την COVID-19 από τα μέσα Απριλίου, όμως έχουν επανέλθει εν ισχύι εκ νέου στις περισσότερες περιοχές, έπειτα από μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σήμερα, αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα Τεχεράνη ανακοίνωσαν πως παρατείνονται οι περιορισμοί ακόμη κατά μια εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου

Κικίλιας: Με ιεράρχηση το εμβόλιο κορωνοϊού, δεν θα είναι υποχρεωτικό

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα μετά τη νέα πρόκληση για Αιγαίο και Αγιά Σοφιά: Παραληρείτε και εκτίθεστε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης