Προεκλογικός (;) μονόλογος του Κάνιε Γουέστ στη Νότια Καρολίνα

Προεκλογικός (;) μονόλογος του Κάνιε Γουέστ στη Νότια Καρολίνα

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν πράγματι κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ράπερ Κάνιε Γουέστ εμφανίστηκε σε αίθουσα στο Τσάρλεστον και μίλησε για τις αμβλώσεις και τη Χάριετ Τάμπμαν

kanye
Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, εμφανίστηκε σε event στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και σε έναν μακρύ μονόλογο, καταπιάστηκε με μια σειρά από θέματα, όπως ο ρατσισμός, οι αμβλώσεις, η πίστη και το... διεθνές εμπόριο. Βέβαια, εξακολουθεί να παραμένει ερωτηματικό αν τελικά η υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ είναι αληθινή.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γουέστ καταφέρθηκε εναντίον της Χάριετ Τάμπμαν, μιας Αφροαμερικανίδας σκλάβας που από τα μέσα του 19ου αιώνα έδωσε σκληρό αγώνα για την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ. «Ποτέ, στην πραγματικότητα, δεν απελευθέρωσε σκλάβους, αλλά τους χρησιμοποίησε για να εργάζονται για άλλους λευκούς ανθρώπους» σχολίασε, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε μέρος του πλήθους.



Όσον αφορά τις αμβλώσεις, ο Γουέστ είπε ότι, ενώ πιστεύει πως πρέπει να είναι νόμιμες, τα οικονομικά κίνητρα προς όφελος των μητερών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος να αποθαρρυνθεί η συγκεκριμένη πρακτική. «Όλοι όσοι έχουν ένα μωρό, λαμβάνουν ένα εκατομμύριο δολάρια», ανέφερε ως παράδειγμα.

Φορώντας ένα προστατευτικό γιλέκο και με το «2020» να είναι σχηματισμένο στο κεφάλι του, ο ράπερ εμφανίστηκε σε αίθουσα του Τσάρλεστον, με την εκδήλωση να μεταδίδεται σε livestream. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση έγινε μονάχα για επιλεγμένους επισκέπτες.

Κλείσιμο
Μιλώντας χωρίς μικρόφωνο, ο Γουέστ δάκρυσε σε ένα σημείο, μιλώντας για τη μητέρα του, η οποία πέθανε μετά από επιπλοκές πλαστικής χειρουργικής το 2007.

Ο Γουέστ έχασε την προθεσμία για να προκριθεί στην ψηφοφορία αρκετών πολιτειών και δεν είναι σαφές εάν είναι πρόθυμος ή ικανός να συλλέξει αρκετές υπογραφές που απαιτούνται για να προκριθεί σε άλλες. Την περασμένη εβδομάδα, προκρίθηκε στην προεδρική ψηφοφορία της Οκλαχόμα, την πρώτη πολιτεία όπου κάλυπτε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις πριν από την προθεσμία κατάθεσης.

Ο Γουέστ χρειζόταν να συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές έως το μεσημέρι της Δευτέρας για να εμφανιστεί στην ψηφοφορία της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με την κρατική νομοθεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 15 μέτρων – Τρεις τραυματίες (Φωτογραφίες)

«Θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε»: Σοκ από την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας στο Μάτι

Σύλληψη Ιταλού κακοποιού από Λιμενικούς στη Σύρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης