ΗΠΑ - Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: Αντιμέτωπη ξανά με τον καρκίνο η εμβληματική δικαστής

ΗΠΑ - Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: Αντιμέτωπη ξανά με τον καρκίνο η εμβληματική δικαστής

Τα τελευταία χρόνια η Γκίνσμπεργκ αντιμετώπισε σειρά προβλημάτων υγείας, όπως καρκίνο στους πνεύμονες και το πάγκρεας - Τον Μάιο υποβλήθηκε σε μη χειρουργική θεραπεία για έναν χολόλιθο που της προκάλεσε λοίμωξη

21599567
Η εμβληματική δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που στα 87 της χρόνια είναι το γηραιότερο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και έχει συνδεθεί με τους αγώνες για την ισότητα στην Αμερική, ανακοίνωσε ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, καθώς επανεμφανίστηκε ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Δικαστήριο, η Γκίνσμπεργκ ανέφερε ότι η τομογραφία που έκανε κατά τη διάρκεια τακτικού επανελέγχου τον περασμένο Φεβρουάριο και η βιοψία που ακολούθησε έδειξαν ότι έχει αλλοιώσεις στο ήπαρ. Πρόσθεσε ότι ο οργανισμός της ανέχεται καλά τη χημειοθεραπεία και ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά.

«Συχνά έλεγα ότι θα παραμείνω μέλος του Δικαστηρίου για όσο διάστημα μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά με όλες μου τις δυνάμεις. Παραμένω πλήρως ικανή να το κάνω», τόνισε.

Την Τετάρτη η Γκίνσμπεργκ πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Βαλτιμόρης, όπου νοσηλεύτηκε για μια πιθανή λοίμωξη. Υποβλήθηκε σε επέμβαση για τον καθαρισμό ενός στεντ του χοληφόρου πόρου που της είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Η ίδια διευκρίνισε ότι αυτές οι πρόσφατες νοσηλείες για την απομάκρυνση χολόλιθων και τη λοίμωξη δεν σχετίζονται με την υποτροπή του καρκίνου.

Η υγεία της φιλελεύθερης δικαστού παρακολουθείται στενά επειδή αν έμενε κενή η θέση της στο Ανώτατο Δικαστήριο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είχε τη δυνατότητα να διορίσει και τρίτον συντηρητικό δικαστή.

Κλείσιμο
Σήμερα οι συντηρητικοί πλειοψηφούν οριακά (5-4) μετά τους δύο διορισμούς στους οποίους προχώρησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, του Μπρετ Κάβανο το 2018 και του Νιλ Γκόρσατς το 2017.

Τα τελευταία χρόνια η Γκίνσμπεργκ αντιμετώπισε σειρά προβλημάτων υγείας, όπως καρκίνο στους πνεύμονες και το πάγκρεας. Τον Μάιο υποβλήθηκε σε μη χειρουργική θεραπεία για έναν χολόλιθο που της προκάλεσε λοίμωξη.

Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Αυτός είναι ο διευθυντής - ήρωας που αφόπλισε τον δράστη

Τρίκαλα: Ξεσπά η μητέρα της 16χρονης - «Μας σκότωσαν το παιδί»

Κορωνοϊός - Μόσιαλος: «Φοράμε τη μάσκα... όπως τα εσώρουχα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης