Υπόθεση Αχμάντ Άρμπερι: Αθώοι δηλώνουν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Υπόθεση Αχμάντ Άρμπερι: Αθώοι δηλώνουν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Ο Αχμάντ Άρμπερι δολοφονήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου έξω από την παραθαλάσσια πόλη Μπράνσγουικ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή

ahmaud-arbery1
Οι τρεις λευκοί άνδρες που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αφροαμερικανού που έκανε τζόγκινγκ στην Τζόρτζια δήλωσαν αθώοι σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου της κομητείας Τσάθαμ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή σε όλη τη χώρα, αφού αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση εναντίον του 25χρονου.

Ο Αχμάντ Άρμπερι δολοφονήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου έξω από την παραθαλάσσια πόλη Μπράνσγουικ. Ένας πρώην αστυνομικός, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών και ο γιος του, Τράβις, 34 ετών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και διακεκριμένη επίθεση. Ο Ουίλιαμ «Ρόντι» Μπράιαν Τζούνιορ, 50 ετών, ένας γείτονάς τους, που τράβηξε το επίμαχο βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο, κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία και απόπειρα παράνομης κράτησης και περιορισμού.

Video emerges of fatal shooting of black jogger


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ είδε τον Άρμπερι να κάνει τζόγκινγκ στη γειτονιά του, στα προάστια του Μπράνσγουικ και τον θεώρησε ύποπτο διαρρήκτη. Ο πατέρας φώναξε τον γιο του, οι δυο τους πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να ακολουθούν με το αυτοκίνητό τους τον νεαρό. Ο Μπράιαν συμμετείχε στην καταδίωξη με το δικό του όχημα και τράβηξε το βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι ΜακΜάικλ να σταματούν τον Άρμπερι, ο οποίος στη συνέχεια δέχεται έναν πυροβολισμό και πέφτει νεκρός.

mcmichaels-bryan-mugshots1
Κλείσιμο


Ο Μπράιαν έχει ζητήσει μέσω του συνηγόρου του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς επίσης να αντικατασταθεί ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα - «Εισαγόμενα» τα 16

Χασισοφυτεία «μαμούθ» με... 14.000 δενδρύλλια εντόπισε η αστυνομία στα Γρεβενά

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Ξανά στο χειρουργείο ο 56χρονος εφοριακός- Κρίσιμη η κατάστασή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης