Αργεντινή: Ναυτικοί μολύνθηκαν από κορωνοϊό - Έμειναν για πάνω από έναν μήνα σε αλιευτικό

Αργεντινή: Ναυτικοί μολύνθηκαν από κορωνοϊό - Έμειναν για πάνω από έναν μήνα σε αλιευτικό

Όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά προτού αποπλεύσει το αλιευτικό τους -Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί ανέρχονται στους 1.859

koronoios_emvolio_0
Αντιμέτωπη με ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από κορωνοϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους.

Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Όμως, πριν να ανοιχτούν στη θάλασσα, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο της Ουσουάια και, πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον κορωνοϊό. Όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί.

«Είναι δύσκολο να καθορίσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», εξήγησε η Αλεχάντρα Αλφάρο, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός.

Μια ομάδα μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, τον Λέαντρο Μπαλατόρε, πρόκειται για «μια περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή μια περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά».

Κλείσιμο
«Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.

Το πλήρωμα έχει μπει ξανά σε καραντίνα, αυτή τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια.

Την Κυριακή, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί ανέρχονται στους 1.859.

Ειδήσεις σήμερα

ΕΕ: Ποιες κυρώσεις προτείνει η Ελλάδα να επιβληθούν στην Τουρκία

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τις εστίες που επιμένουν, αυστηρότεροι έλεγχοι και πανηγύρια τέλος

Οικογένεια Χούρι: Οι πρόσφυγες που έγιναν κροίσοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης