Παρίσι: Σόου πυροτεχνημάτων την 14η Ιουλίου, χωρίς όμως κοινό

Παρίσι: Σόου πυροτεχνημάτων την 14η Ιουλίου, χωρίς όμως κοινό

Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι η παραδοσιακή παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα αντικατασταθεί από μια τελετή φόρο τιμής στους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες υγείας - Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας θα επιβληθούν σταδιακά περιορισμοί στην πρόσβαση στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ

paris
Το Παρίσι θα έχει το δικό του σόου πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο του Άιφελ, χωρίς, ωστόσο, την παρουσία κοινού, λόγω του κορωνοϊού, γνωστοποίησε η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το υγειονομικό πλαίσιο και τους ισχύοντες κανονισμούς, κυρίως την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 5000 ανθρώπων, οι εορτασμοί στο Παρίσι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρουσία ενός μεγάλου πλήθους, όπως γίνεται κάθε χρόνο», επισήμανε η δημοτική αρχή.

Απευθύνοντας έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Παριζιάνων, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο αρχηγός της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλμάν αποφάσισαν ότι «το κοινό δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί περιμετρικά του Πύργου του Άιφελ» ούτε να παραστεί στη συναυλία που θα οργανωθεί στο Σαμπ ντε Μαρ από το Radio France, «η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών φέτος».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιβληθούν σταδιακά περιορισμοί στην πρόσβαση στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ. Επίσης, θα κλείσουν σταθμοί του μετρό.

Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι η παραδοσιακή παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα αντικατασταθεί από μια τελετή- φόρο τιμής στους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ειδήσεις σήμερα

Δένδιας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας: Προσπαθεί να σφετεριστεί κυριαρχικά μας δικαιώματα μέσω παράνομων μνημονίων

Μόσιαλος: Εξελίξεις τον Αύγουστο από την Οξφόρδη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Αποπλάνηση 14χρονης στην Ηλιούπολη: Ο καθηγητής έταζε στην ανήλικη για γάμο και παιδιά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης