Χαμός στη Σερβία λόγω έξαρσης κορωνοϊού: Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή - «Πόλεμος» με τους αστυνομικούς

Χαμός στη Σερβία λόγω έξαρσης κορωνοϊού: Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή - «Πόλεμος» με τους αστυνομικούς

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία» - Αίτημά τους είναι να αντικατασταθούν όλα τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με επιδημιολόγους που θα αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού με επιστημονικά και όχι πολιτικά κριτήρια 

bel
«Καζάνι που βράζει» η Σερβία εξαιτίας της αποθαρρυντικής επιδημιολογικής της εικόνας. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν την συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση μπροστά από την Βουλή. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλουν το κτήριο και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο πετώντας πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πέρασε στην αντεπίθεση διαλύοντας την συγκέντρωση. Χιλιάδες διαδηλωτές μετά την επέμβαση της αστυνομίας διέφυγαν στους γύρω από την βουλή δρόμους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συμπλοκές.

Στο κέντρο του Βελιγραδίου εμφανίστηκε και η έφιππη αστυνομία ενώ στους δρόμους κυκλοφορούν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τεθωρακισμένα οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Επεισόδια καταγράφονται και στην πόλη Νόβισαντ όπου διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στο δημαρχείο.

Τεταμένη είναι η κατάσταση και στην πόλη Νις όπου χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Όλες αυτές οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία». Αίτημά τους είναι να αντικατασταθούν όλα τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με επιδημιολόγους που θα αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού με επιστημονικά κριτήρια και όχι πολιτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Δένδιας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας: Προσπαθεί να σφετεριστεί κυριαρχικά μας δικαιώματα μέσω παράνομων μνημονίων

Μόσιαλος: Εξελίξεις τον Αύγουστο από την Οξφόρδη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Αποπλάνηση 14χρονης στην Ηλιούπολη: Ο καθηγητής έταζε στην ανήλικη για γάμο και παιδιά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης