Σομαλία: Βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε σε σημείο ελέγχου έξω από το λιμάνι του Μογκαντίσου

Σομαλία: Βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε σε σημείο ελέγχου έξω από το λιμάνι του Μογκαντίσου

Για 6 τραυματίες κάνουν λόγο οιι αρχές

ekrixi_mogadisu
Έκρηξη συντάραξε περιοχές του Μογκαντίσου, πρωτεύουσας της Σομαλίας, σήμερα το πρωί καθώς βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το όχημά του πάνω σε σημείο ελέγχου έξω από το λιμάνι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αφήνοντας τουλάχιστον 7 τραυματιες, με τους 5 εξ αυτών να είναι στρατιώτες. 

«Μεταλλικά θραύσματα έπεσαν επάνω μας μέσα στο λιμάνι και ακούσαμε πυροβολισμούς», δήλωσε εργαζόμενος στο λιμάνι που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας. «Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή».



Το έδαφος σείστηκε λόγω της έκρηξης, δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι, καταστηματάρχης στην περιοχή. Η Χαλίμα Νουρ, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της πόλης Μαντίνα, δήλωσε ότι πέντε τραυματίες από την έκρηξη έχουν μεταφερθεί εκεί.

«Ένας καμικάζι προσπάθησε να χτυπήσει το φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο του λιμανιού, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τον εξουδετέρωσαν, προκαλώντας έκρηξη του οχήματος», εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπντουκαντίρ Αχμέντ. «Δύο αστυνομικοί και πέντε πολίτες τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος αφού ο οδηγός του αρνήθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης, αλλά αυτό το είδος επιθέσεων γενικά αποδίδονται στους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ. Η Σομαλία βυθίστηκε στο χάος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την ανατροπή του στρατιωτικού δικτάτορα Σίαντ Μπαρ. Από το 2008, η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ προσπαθεί να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης