Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 53.000 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 53.000 νέα κρούσματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται για γιορτή στο όρος Ράσμορ χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις

usa-coronavirus
Τουλάχιστον 53.069 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ένα νέο θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 649. Συνολικά 128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

Σύμφωνα με ανάλυση του Reuters αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σε συνολικά 37 πολιτείες των ΗΠΑ. Ο «εφιάλτης» επανέρχεται πιο έντονα στη Φλόριντα η οποία κατέγραψε 10.000 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, ένας αριθμός που ξεπερνάει κάθε καταγραφή σε ευρωπαϊκή χώρα ακόμα και στο αποκορύφωμα της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην Καλιφόρνια την ίδια ώρα υπήρξε αύξηση κατα 37% στον αριθμό των θετικών σε κορωνοϊό τεστ με τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία να έχει αυξηθεί κατά 57% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα στοιχεία αυτά, πάντως, δεν φαίνεται να προκαλούν προβληματισμό στον Τραμπ ο οποίος σήμερα σχεδιάζει να παρεβρεθεί σε εκδήλωση στο όρος Ράσμορ ενώπιον 7.500 ανθρώπων σε έναν πρώιμο εορτασμό της επετείου της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον κυβερνητή της Νότιας Ντακότα όπου βρίσκεται το μνημείο ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ούτε η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική ούτε θα εφαρμοστούν κανόνες περί αποστάσεων.

Ρεκόρ κρουσμάτων και στο Μεξικό

Κλείσιμο
Το θλιβερό ρεκόρ 6.741 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες κατέγραψαν χθες στο Μεξικό οι αρχές υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, 679 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μεξικού.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.189 νεκρούς επί συνόλου 238.511 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα - Μόνο 2 θετικά δείγματα στα 1.972 τεστ που έγιναν σε τουρίστες

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο και την Κνωσό

Δείτε βίντεο: Εντυπωσιακές εικόνες από τον κατάπλου του περιπολικού «Καραθανάσης» στον Ναύσταθμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης