Βενεζουέλα: Στις 6 Δεκεμβρίου οι βουλευτικές εκλογές

Βενεζουέλα: Στις 6 Δεκεμβρίου οι βουλευτικές εκλογές

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν αυτές τις βουλευτικές εκλογές

venezuela
Οι εκλογές για την ανανέωση του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του μοναδικού θεσμού της χώρας που ελέγχεται σήμερα από την αντιπολίτευση, θα διεξαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), μια ψηφοφορία που η αντιπολίτευση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει.

«Ανακοινώνουμε την 6η Δεκεμβρίου 2020 για την εκλογική διαδικασία (για) την Εθνοσυνέλευση της περιόδου 2021-2026», δήλωσε η επικεφαλής του CNE, Ίντιρα Αλφόνσο σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση ελέγχει την Εθνοσυνέλευση από το 2016 και ο σημερινός επικεφαλής του Σώματος, Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες ως ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο το 2018.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν αυτές τις βουλευτικές εκλογές, καθώς δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις του πρόσφατα διορισμένου CNE με την αιτιολογία ότι ορίστηκε παράνομα από το Ανώτατο Δικαστήριο που ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση.

«Οι Βενεζουελάνοι δεν θα συμμετάσχουν σε μια φάρσα, όπως δεν το κάναμε τον Μάιο του 2018», έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter, αναφερόμενος στην επανεκλογή του Μαδούρο που μποϊκόταρε η αντιπολίτευση. «Επιλέγουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σε δημοκρατία».

Η απώλεια ελέγχου της Εθνοσυνέλευσης θα περιπλέξει τη θέση του Γκουαϊδό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Νέοι ψευτοτσαμπουκάδες των Τούρκων: Υπερπτήσεις και 5 «dogfights» ελληνικών και τουρκικών F-16

Παρέμβαση Πομπέο προς Τουρκία: Η Αγία Σοφία να παραμείνει μουσείο

Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 11 «εισαγόμενα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης