Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τους βανδαλισμούς και τις ταραχές στην Στουτγκάρδη;

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τους βανδαλισμούς και τις ταραχές στην Στουτγκάρδη;

Δεκάδες κουκουλοφόροι φώναζαν «Αλλάχ Αχμπάρ» και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου - Συνελήφθησαν 24 άτομα, 12 αλλοδαποί και 12 Γερμανοί

stuttgart
Φωνάζοντας «Αλλάχ Αχμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος), δεκάδες κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν το Σάββατο το βράδυ με την αστυνομία στην Στουτγκάρδη προκαλώντας βανδαλισμούς σε κτίρια με τις αρχές να διερωτώνται εάν πρόκειται για ισλαμιστές τρομοκράτες ή για αλλοδαπούς και Γερμανούς, σε κατάσταση μέθης.

Οι ταραχοποιοί τα έκαναν γυαλιά- καρφιά απλά για να εντυπωσιάσουν τη διαδικτυακή κοινότητα. Οι αρχές έχουν συλλάβει 24 άτομα, 12 αλλοδαπούς και 12 Γερμανούς.

Οι πεζόδρομοι στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βάδης-Βυρτεμβέργης μεταβλήθηκαν σε πεδίο μάχης με ομάδες ατόμων να πετούν πέτρες στην αστυνομία, να χτυπούν βάναυσα αστυνομικούς, να σπάνε προθήκες καταστημάτων και να λεηλατούν.

Riots erupt in Stuttgart after police drug checks


«Πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας»

Χθες το απόγευμα, ο διοικητής της αστυνομίας Φραντς Λουτς και ο δήμαρχος Στουτγκάρδης, Φριτς Κουν έκαναν λόγο για «πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας», η οποία θα αντιμετωπιστεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στα αίτια της βίας ο επικεφαλής της αστυνομίας Στουτγκάρδης τόνισε ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα μήνα ομάδες νεαρών για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν. Τα άτομα αυτά σε κατάσταση μέθης είχαν στόχο να εντυπωσιάσουν την διαδικτυακή κοινότητα να προχώρησαν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς, βανδαλισμούς και λεηλασίες έτσι ώστε να αναρτήσουν στη συνέχεια σχετικά βίντεο.

Στην εφημερίδα Bild, υπάρχει σχετικό βίντεο και σύμφωνα με τις αρχές, έχουν ήδη συλληφθεί 12 αλλοδαποί, 9 Γερμανοί και 3 Γερμανοί με καταγωγή από αφρικανικές χώρες.

Ausschreitungen in Stuttgart: "Nie dagewesene Dimension von Gewalt" | Rundschau | BR24


Ειδήσεις σήμερα: 

Απαγωγή Μαρκέλλας: H 33χρονη επιχειρεί να ανατρέψει την αρχική της κατάθεση- δεν ανήκω σε κύκλωμα, λέει

Νέο αιματηρό επεισόδιο στην Κρήτη - Στο νοσοκομείο ένα άτομο

Δείτε βίντεο: Στα δικαστήρια ο ψευτογιατρός - Πώς άρπαξε €55 εκατ. από τον Κοντομηνά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης