Ανησυχία για τον κορωνοϊό στη Γερμανία: Εκτινάχθηκε στο 2,8 ο δείκτης μεταδοτικότητας «R»

Ανησυχία για τον κορωνοϊό στη Γερμανία: Εκτινάχθηκε στο 2,8 ο δείκτης μεταδοτικότητας «R»

Χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας - 
Καταγράφηκαν συγκρούσεις αστυνομικών με κατοίκους, στο Γκέτινγκεν, που έσπασαν την καραντίνα - Σε συγκρότημα κατοικιών 120 ένοικοι από τους 700, συνολικά, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

covid19-germany-0
Ανησυχία πυροδοτεί στη Γερμανία η εκτίναξη του δείκτη μεταδοτικότητας «R», από το 1,79 στο 2,88, ενώ πολλοί κάτοικοι πόλεων καλούνται να μπουν σε καραντίνα ώστε να καταπολεμηθούν οι εστίες μόλυνσης. 

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ μετέδωσε ότι ο υπολογισμός βασίστηκε στα δεδομένα τεσσάρων ημερών.

Χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν πάνω από 1.029 κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ , οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Ρέντα- Βίντενμπρουκ έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία Tönnies και η παραγωγή έχει σταματήσει . Επιπλέον, έκλεισαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακούς σταθμούς για δύο εβδομάδες, όπως γράφει το περιοδικό Focus.

Την ίδια ώρα,  καταγράφηκαν συγκρούσεις αστυνομικών με κατοίκους συγκροτήματος κατοικιών στο Γκέτινγκεν, που είχαν τεθεί σε καραντίνα. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν οι 120 από τους διαμένοντες στο συγκρότημα. 

Οι σκηνές βίας ξέσπασαν όταν μια ομάδα κατοίκων του κτιριακού συγκροτήματος προσπάθησε να παραβιάσει το πέρασμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεταλλική μπάρα προκειμένου να αποτρέπει την έξοδο των 700 ενοίκων και να τους κάνει να μένουν στα σπίτια τους ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Ορισμένοι έριξαν πέτρες, μπουκάλια και ξύλινες σανίδες στους αστυνομικούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκέτινγκεν Ούβε Λούριγκ.


Ειδήσεις σήμερα

Πλημμύρισε ποτάμι στις Σέρρες, «άνοιξαν οι ουρανοί» στη Χαλκιδική - Βίντεο

Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στη χώρα - Κανένας θάνατος

Απαγωγή Μαρκέλλας: H 33χρονη ανατρέπει την αρχική της κατάθεση και την αποδίδει στον... πανικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης