Uncle Ben's: Γιατί η εταιρεία αλλάζει όνομα και την εικόνα του μαύρου αγρότη

Uncle Ben's: Γιατί η εταιρεία αλλάζει όνομα και την εικόνα του μαύρου αγρότη

Θέλουμε να βοηθήσουμε στον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων, λέει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

bens
Μετά από πολλές 10ετίες, το σήμα κατατεθέν της εταιρείας με το πιο διάσημο ίσως ρύζι στον κόσμο αλλάζει, καθώς φαίνεται ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό έχει προκαλέσει ένα τσουνάμι αλλαγών και διαγραφής όσων θυμίζουν ή παραπέμπουν σε καθεστώς δουλείας, ή σε ρατσισμό, ακόμα και αν πρόκειται για μνημεία ιστορικά των ΗΠΑ.

Η αλλαγή στην εικόνα της αμερικανικής εταιρείας εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, καθώς η Uncle Ben's συνέδεσε την πορεία της και φυσικά το όνομά της, με το πρόσωπο του μαύρου αγρότη που εικονίζεται στη συσκευασία της. Ωστόσο, κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη εικόνα, λόγω και των εξελίξεων και του ξεσηκωμού στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, δεν συμβαδίζει με την εποχή.

Η εικόνα του μαύρου αγρότη στις συσκευασίας χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1940, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφτονται ακόμη και την αλλαγή του ονόματος. Ήδη, πολλές επιχειρήσεις παίρνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες για φυλετικές προκαταλήψεις και αδικίες.

Η μητρική εταιρεία Mars ανακοίνωσε ότι ο Uncle Ben -στα καθ' ημάς «Μπαρμπα Μπεν»- ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946, ως αναφορά σε έναν Αφροαμερικανό αγρότη που δούλευε στο Τέξας.

Η εικόνα που προσωποποιεί το σήμα «ήταν ένας αγαπημένος σεφ στο Σικάγο και σερβιτόρος με το όνομα Φρανκ Μπράουν».

Πάντως η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η χρήση του χαρακτήρα είναι παρωχημένη και εκτός εποχής και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο brand, μετά τις πορείες, τις συγκρούσεις αλλά και τις εκκλήσεις για φυλετική ισότητα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την εκστρατεία Black Lives Matter.

«Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία»

«Ως παγκόσμια μάρκα, γνωρίζουμε ότι έχουμε ευθύνη να βοηθήσουμε στον τερματισμό των φυλετικών αδικιών. Ένας τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι να εξελίσσουμε την μάρκα και την οπτική ταυτότητα του Uncle Ben, κάτι που θα κάνουμε. Ακούμε τις φωνές των καταναλωτών, ειδικά στη Μαύρη κοινότητα, και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες θα είναι οι ακριβείς αλλαγές ή το χρονοδιάγραμμα, αλλά αξιολογούμε όλες τις δυνατότητες», αναφέρει η εταιρεία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εταιρία, ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία. «Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στη μαύρη κοινότητα, τους συνεργάτες μας και τους εταίρους μας στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη».

Η Mars εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για αλλαγές στο προϊόν, μεταξύ αυτών και ένα νέο όνομα.

Δείτε βίντεο: Η «Uncle Ben's» θα αφαιρέσει την εμβληματική εικόνα του μαύρου αγρότη από τις συσκευασίες
Η «Uncle Ben's» θα αφαιρέσει την εμβληματική εικόνα του μαύρου αγρότη από τις συσκευασίες


Ειδήσεις σήμερα: 

Βενιζέλος: «Δεν είμαι» για υπουργός - Τι οδηγίες άφησε στον Μητσοτάκη

Τριετές πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας - Ολλανδίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Δένδιας σε αιγυπτιακή εφημερίδα: «Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης