ΝΑΤΟ: Συζητάμε με την ΕΕ για συνεργασία στη Μεσόγειο

ΝΑΤΟ: Συζητάμε με την ΕΕ για συνεργασία στη Μεσόγειο

Όπως τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ παρείχε στήριξη στην επιχείρηση «Σοφία» της ΕΕ - «Συζητάμε τώρα συνεργασία με την ΕΕ για την επιχείρηση ''Ειρήνη''»

jens
Σε συζητήσεις βρίσκεται το ΝΑΤΟ με την ΕΕ για συνεργασία στην επιχείρηση «Ειρήνη» στη Μεσόγειο, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου της βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σε επίπεδο Υπουργών 'Αμυνας.

«H επιχείρηση του ΝΑΤΟ 'Sea Guardian' στη Μεσόγειο παρείχε για πολλά χρόνια στήριξη στην προκάτοχο της ''Ιrini''», σημείωσε ο Γενς Στολτενμπεργκ συμπληρώνοντας ότι «το ΝΑΤΟ παρείχε στήριξη στην επιχείρηση ''Σοφία'' της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ «ΝΑΤΟ και ΕΕ αναζητούν πιθανή στήριξη, πιθανή συνεργασία».

Γαλλία: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει για το τουρκικό πρόβλημα

Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κρύψει το κεφάλι στην άμμο όσον αφορά την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, δήλωσε Γάλλος αρμόδιος για αμυντικά θέματα, κατηγορώντας το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ότι παρενόχλησε γαλλικό πολεμικό πλοίο σε μια αποστολή του ΝΑΤΟ.

Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι «τέτοιο πράγμα» δεν συνέβη.

Κλείσιμο
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη αυτή την εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στο Παρίσι και στην Άγκυρα. Οι δύο σύμμαχοι αντάλλαξαν 'καρφιά' για την κρίση στη Λιβύη, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον ότι υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο στη χώρα.

Μιλώντας πριν τη συνάντηση, ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε πως είναι καιρός το ΝΑΤΟ να έχει μια ειλικρινή συζήτηση με την Τουρκία και τη συμπεριφορά της - όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και σε άλλα θέματα όπως η αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 και τα εμπόδια που προβάλλει στον αμυντικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση με βιτριόλι: 11 φορές μίλησε η 35χρονη με το θύμα - Όλες ρωτούσε εμμονικά για τον Νώντα!

«Ψάρευε» θύματα ακόμα και σε μοναστήρια o αδίστακτος ψευτογιατρός - Η λεπτομέρεια που τον πρόδωσε

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η απαγωγέας αφήνει ελεύθερη τη Μαρκέλλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης