Στο Λονδίνο την Πέμπτη ο Εμανουέλ Μακρόν χωρίς την Μπριζίτ

Στο Λονδίνο την Πέμπτη ο Εμανουέλ Μακρόν χωρίς την Μπριζίτ

Ο Γάλλος πρόεδρος θα δώσει το παρών στις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο από το διάγγελμα ντε Γκωλ προς τον γαλλικό λαό - Η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας δεν θα τον συνοδεύει καθώς θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς

macron_main
Στη βρετανική πρωτεύουσα μεταβαίνει αύριο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο από το διάγγελμα του Σαρλ ντε Γκωλ προς τον γαλλικό λαό, από τη συχνότητα του ΒΒC.

Τον ένοικο του Ελιζέ θα υποδεχτεί στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Κάρολος.

Η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν δεν θα συνοδεύει τον σύζυγός της καθώς, όπως γράφει ο γαλλικός Τύπος, θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο Μακρόν μεταβαίνει στο Λονδίνο με την ευκαιρία της επετείου της Έκκλησης της 18ης Ιουνίου του 1940, τότε που, λίγο μετά την πτώση του Παρισιού, ο Γάλλος στρατηγός ντε Γκωλ ζήτησε μέσω του βρετανικού ραδιοφώνου από τους συμπατριώτες του να αντισταθούν στις γερμανικές δυνάμεις που είχαν καταλάβει τη χώρα του.

«Ο,τι και να συμβεί, η φλόγα της γαλλικής αντίστασης δεν πρέπει να σβήσει και δεν θα σβήσει», είχε δηλώσει ο στρατηγός κλείνοντας την παρέμβασή του.

Ο Μακρόν θα διασχίσει τη Μάγχη αφού παραστεί νωρίτερα, το πρωί, στην παραδοσιακή τελετή στο μνημείο των μαχητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην περιφέρεια του Παρισιού.


Είναι το πρώτο ταξίδι του Μακρόν στο εξωτερικό μετά την κρίση του κορωνοϊού

Κλείσιμο
Θα είναι το πρώτο ταξίδι του Γάλλου προέδρου στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η κρίση της νόσου Covid-19, έπειτα από αυτό στις 27 Φεβρουαρίου στη Νάπολη για μια ιταλογαλλική σύνοδο κορυφής.

Έκτοτε ο Μακρόν έμεινε στην πατρίδα του εξαιτίας της πανδημίας ενώ όλες οι διεθνείς συναντήσεις διεξάγονταν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για τον αρχηγό του κράτους και την αντιπροσωπεία του δεν θα ισχύσει, ωστόσο η καραντίνα που έχει επιβληθεί στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Βρετανία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μακρόν θα γίνει δεκτός στο Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του.

Θα απονείμει τη «Λεγεώνα της Τιμής» στην πόλη του Λονδίνου

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου πραγματοποιείται την ώρα που Λονδίνο και Βρυξέλλες προβλέπουν να εντείνουν τις συνομιλίες τους σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη σχέση μετά το Brexit μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου που θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», ο Εμανουέλ Μακρόν θα απονείμει την «Λεγεώνα της Τιμής» στην πόλη του Λονδίνου, το οποίο θα γίνει η έβδομη πόλη που τιμάται με αυτή τη διάκριση μετά το Αλγέρι, το Βελιγράδι, τη Μπραζαβίλ, τη Λιέγη, το Λουξεμβούργο και το Βόλγκογκραντ, κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στους παγκόσμιους πολέμους.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας αδειάζει «Παπαδημούπολη»: Είναι πρόβλημα η υπόθεση Παπαδημούλη

Ο Ερντογάν στα άκρα: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ

Αντνάν Κασόγκι: Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, η «αγορά του αιώνα», οι «αιώνιες» ερωμένες και οι νύχτες με τον Ανδρέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης