Η Τουρκία εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ με καταδρομείς, ελικόπτερα και drone - Δείτε βίντεο

Η Τουρκία εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ με καταδρομείς, ελικόπτερα και drone - Δείτε βίντεο

Κλιμακώνει η Άγκυρα μετά τους βομβαρδισμούς της Κυριακής - «Νύχια της Τίγρης» η ονομασία της επιχείρησης - Στόχος οι Κούρδοι του PKK

kameres-tourkia
«Νύχια της Τίγρης» αποκαλεί η Τουρκία την στρατιωτική επιχείρηση με την εισβολή στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ την οποία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης το τουρκικός υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στόχος της εισβολής είναι αντάρτες των Κούρδων του ΡΚΚ.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει άτυπα από το βράδυ της Κυριακής όταν τουρκαικά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές στις οποίες κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

«Η επιχείρηση ‘Νύχια της Τίγρης’ άρχισε. Οι ηρωικοί καταδρομείς μας βρίσκονται στη Χαφτάνιν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει πόσα είναι τα στελέχη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση.



Κλείσιμο
Οι Τούρκοι καταδρομείς «υποστηρίζονται από ελικόπτερα, από οπλισμένα και άοπλα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και μεταφέρθηκαν από την αεροπορία, συνέχισε.



Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δικαιολόγησε την επιχείρηση αυτή επικαλούμενο την πρόσφατη αναζωπύρωση των επιθέσεων ανταρτών εναντίον «αστυνομικών τμημάτων μας και βάσεων» του τουρκικού στρατού κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Συμπλήρωσε ότι πριν από την ανάπτυξη των καταδρομέων, έγιναν εντατικοί βομβαρδισμοί από το Πυροβολικό.

Στο κέντρο επιχειρήσεων, μάλιστα, βρέθηκε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.



Η επιχείρηση εκτιμάται ότι θα προκαλέσει εκ νέου τριβές ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Βαγδάτη, η οποία κάλεσε την Τρίτη τον τούρκο πρεσβευτή για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία της ιρακινής κυβέρνησης για τους βομβαρδισμούς της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τα προηγούμενα 24ωρα

Η τουρκική κυβέρνηση έχει απειλήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ότι θα εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον βάσεων του PKK στις ορεινές περιοχές Καντίλ και Σίντζαρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Γιατί προανήγγειλε κυβερνητικές αλλαγές από τα Ιεροσόλυμα

Κορωνοϊός: Γιατί βρέθηκε στο «κόκκινο» η Θράκη με έξαρση των κρουσμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Το κινητό τηλέφωνο αποκάλυψε την εμμονή της 35χρονης με την Ιωάννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης