Νέα Ζηλανδία: Συναγερμός για νέα κρούσματα κορωνοϊού – Επιστρατεύει το στρατό

Νέα Ζηλανδία: Συναγερμός για νέα κρούσματα κορωνοϊού – Επιστρατεύει το στρατό

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν αναθέτει στον στρατό τη φύλαξη των συνόρων και των χώρων καραντίνας

nea_zila
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπιστεύθηκε στον στρατό της χώρας τη φύλαξη των συνόρων και των χώρων καραντίνας, μετά την επιστροφή του κορονοϊού στο αρχιπέλαγος και την παραβίαση των μέτρων απομόνωσης και περιορισμού.

Έπειτα από 24 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, η νεοζηλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως δύο γυναίκες που αφίχθηκαν πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο μπόρεσαν να βγουν πρόωρα από την καραντίνα, χωρίς να εξεταστούν, παρότι παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα της COVID-19.

Και οι δύο τους εντέλει εντοπίστηκαν και διαγνώστηκε ότι φέρουν τον κορωνοϊό. Αλλά στο μεταξύ, είχαν διανύσει τα 650 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Όκλαντ από το Ουέλινγκτον, για να πάνε να επισκεφθούν έναν συγγενή τους στο νεκροκρέβατό του, αφού αφέθηκαν να φύγουν από συμπόνια.

Η Αρντέρν χαρακτήρισε «απόλυτα παράλογο» το γεγονός ότι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ νωρίτερα και εκτίμησε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα πρέπει να ενισχυθούν ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό.

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε την αυστηρότητα, την αξιοπιστία και την πειθαρχία που μπορεί να προσφέρει ο στρατός», είπε στους δημοσιογράφους η νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής της, ο Ντέιβιντ Κλαρκ είχε διαβεβαιώσει προτού ανακαλυφθούν τα δύο αυτά «εισαγόμενα» κρούσματα ότι η χώρα του εξάλειψε την COVID-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους στο αρχιπέλαγος των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.

Κλείσιμο
Οι δύο γυναίκες έχουν τεθεί ξανά σε απομόνωση και οι υγειονομικές αρχές κάνουν τεστ στα περίπου 320 πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στη Νέα Ζηλανδία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας αδειάζει «Παπαδημούπολη»: Είναι πρόβλημα η υπόθεση Παπαδημούλη

Ο Ερντογάν στα άκρα: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ

Αντνάν Κασόγκι: Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, η «αγορά του αιώνα», οι «αιώνιες» ερωμένες και οι νύχτες με τον Ανδρέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης